2019-02-23 06:56


Blog pe hârtie: Ceauşescu şi Roşia Montană

 |  15:23
Blog pe hârtie: Ceauşescu şi Roşia Montană

În ciuda unor adevăruri ştiute, respectiv zăcămintele de la Roşia Montană, situaţia datoriilor României din perioada 1982-1989 şi poate cel mai dur dintre ele, “foametea” la care am fost supuşi toţi, articolul are şi anumite elemente nefundamentate. Îmi este greu să fac o evaloare vi-a-vis de acurateţea informaţiilor, dar doresc să-l postez dintr-un motiv foarte simplu. Este o părere şi chiar dacă nu este a mea, merită citită şi interpretată de fiecare dintre voi aşa cum consideraţi.

“Nicolae Ceauşescu, condamnat la moarte prin împuşcare pentru Roşia Montană.

Pentru că a fost şters acest articol de pe Facebook şi pentru că am avut inspiraţia de a- l salva, îl voi expune aici:

Ceauşescu garantase împrumuturile contractate de la FMI cu aurul Apusenilor! Ceea ce ştim, e că la Roşia Montană se află zăcăminte foarte importante de arseniu, galiu, germaniu, molibden, titan, vanadium şi mai ales WOLFRAM, toate având aplicaţii militare şi industriale strategice. Wolframul, metalul cu punct de topire extrem de înalt, este folosit în industria aero-spaţială, dar şi în ogivele nucleare. Wolframul se gaşeşte doar în două locuri pe planetă. În Afganistan şi în România, în Munţii Apuseni. În 1982, România atingea vârful de plată al datoriei de 11 miliarde USD către FMI şi avea nevoie de lichidităţi pentru a nu intra în incapacitate de plată. Conform contractului semnat cu FMI, incapacitatea de plată presupunea cedarea aurului din Apuseni, cu care România garantase împrumuturile.

Institutul de Prospecţiuni şi Foraje „Geofizica” aduce la cunoşţinta lui Ceauşescu că în Apuseni, pe lângă aur se află şi alte comori extrem de importante. Aflând acestea, Ceauşescu ia o decizie care uimeşte Planeta. În loc să permită FMI-ului începerea exploatării din Apuseni şi de la Roşia Montană, Ceauşescu plăteşte până în 1985 întreg debitul de 11 miliarde USD. Eforturile întregii ţări au fost imense. Majoritatea produselor alimentare luau calea exportului , energia electrică era direcţionată 99% spre producţia industrială, limitând astfel în multe cazuri accesul populaţiei la iluminatul casnic. Efortul imens făcut de popor în acele vremuri viza indirect salvarea zăcămintelor din Munţii Apuseni, zăcăminte girate ca de altfel şi astăzi FMI-ului. Plătirea datoriilor înainte de termen a înfuriat rău FMI-ul astfel că am fost penalizaţi aspru prin aproape triplarea dobânzii de drept. Exact precum un cămătar fără scrupule FMI-ul a mai luat un rând de piele de pe noi, dându-ne un nou termen pentru lună martie 1989.

Noul termen de 4 ani a fost din nou devansat de Ceauşescu, care cu ajutorul sacrificiilor imense făcute de popor reuşeşte să strângă suma totală care ne elibera de absolut orice datorie cu un an mai devreme! Din 1988 România nu mai avea datorii şi nu doar din martie 1989 cum unii trădători încearcă să modifice adevărul, pentru a ascunde de fapt cele peste 18 miliarde avute în plus la momentul atacării României, miliarde a căror urmă e îngropată deocamdată în filele dosarului BANCOREX. România era o măşină de făcut bani, de făcut valută forte şi nicidecum un morman de fier vechi cum a afirmat agentul străin Petre Roman. Cele 18 miliarde avute în plus se constituiau din lichidităţi bancare sub formă de rezerve valutare, creanţe şi sume aflate în curs de achitare ca urmare a exporturilor efectuate. De ciudă că România nu mai are datorii n-i s-a retras deîndată de către S.U.A. şi Clauza Naţiunii celei mai Favorizate.

Plusul imens de 18 miliarde U.S.D. a început să producă modernizări în industrie. UM Cugir spre exemplu a fost dotată cu strunguri noi-nouţe suedeze, strunguri dotate cu CNC (comandă numerică computerizată). Inginerii de atunci au amânat schimbarea liniilor tehnologice pe diverse motive, iar după lovitura de stat din dec 1989 strungurile moderne, utilajele noi destinate retehnologizării, au rămas la comandă tot în magazii. Nu numai la UM Cugir ci în întreaga țară s-a dat stop punerii în funcțiune a utilajelor noi, deja achiziționate. Industria românească trebuia oprită. Utilajele noi, strunguri, freze, etc au ajuns la fier vechi conform directivei date de străinul Petre Roman, actualmente parlamentar PNL.

Fără a avea datorii majore , Ceauşescu pune la cale un plan de exploatare al Apusenilor încă din 1985. FMI-ul înnebuneşte de-a dreptul, Soros la fel. Planul cu bătaie lungă a lui Ceaușescu le dă insomni şi palpitaţii deoarece până în 2040 urmau să se exploateze intensiv zăcămintele de aur, argint şi metale rare, ce urmau să aducă României un profit evaluat în 2013 la nu mai puţin de 400-500 miliarde de euro!!! Profit!!! Deja se întrecea orice măsură. România nu mai avea nevoie de nimic din afară, îşi acoperea singură necesarul intern, exporta masiv, şi punea la cale împreună cu China, Iranul şi Libia, o replică a FMI, prin BANCOREX. Pentru aceasta Ceauşescu trebuia condamnat la moarte prin împuşcare şi România condamnată la jaf şi sărăcie! Care dintre dumneavoastră n-aţi strânge cureaua şi nu aţi agonisi bănuţ cu bănuţ timp de 8 ani pentru că apoi să trăiţi 1000 de ani voi şi neamul vostru în bogăţie şi prosperitate?

Mai mult decât atât imaginaţi-vă ce sume s-au pus în joc de FMI, Soros sau alţii lezaţi de independenţa noastră financiară pentru a se cumpăra geologi (Gelu Voican Voiculescu a fost geolog la Roşia Montană până la revoluţie), bancheri ( Mugur Isărescu a fost economist la Institutul Bancar Mondial), economişţi ( Stolojan şi Văcăroiu au fost colegi la Institutul Naţional de Planificare Economică) dar nu în ultim rând ingineri care să amâne retehnologizarea, merceologi care să deturneze fluxul de aprovizionare cu alimente, …? Aici a greşit Nicolae Ceauşescu DEOARECE trădarea a venit de lângă el. Dar asta-i altă poveste la care n-am cum să nu revin atâta timp cât sunt în viaţă. Am văzut cu ochii mei scena teroristului prezentat la TVR1 pe data de 23 dec 1989, scenă care a scăpat de controlul regiei şi care din neatenţia cameramanului la surprins în continuare pe ofiţerul care cică l-ar fi prins pe aşa zisul terorist cum îl felicita pe acesta!!!!!!!!!! „BRAVO MĂI, hai că te-ai descurcat bine“, au fost cuvintele de laudă ce au sincronizat surâsul şmecheresc al acelui actor nenorocit! Am înregistrarea, am arătat-o ca atare mai multor prieteni…. şi spre uimirea mea am primit doar răspunsuri indiferente, ilogice şi parcă din partea unora cărora le-a fost şters creierul. Mă întreb cu sinceritate oare câţi mai au procesorul mental intact şi curajul de a-şi apăra ţara neofilit. Oare câţi soldaţi mai are România? Ceauşescu a demonstrat în timpul procesului – ilegal că a fost un conducător adevărat ce nu face compromisuri nici chiar în faţa morţii. Chiar şi acum după 24 ŞI CEVA DE ANI , Iliescu şi ceilalţi poartă-n suflet frică că Ceauşescu s-ar putea întoarce. Ei simt ceva şi chiar au dreptate. Ceauşescu e încă „viu” şi istoria-l va răzbuna! Promit să revin foarte curând cu noi informații despre motivul secret (din nou Roşia Montană) al vizitei avute de Victoria Nuland (secretarul de stat American) la palatul Cotroceni şi despre posibila legătură dintre cutremurul anunţat de aproape 1 an pe site-ul oficial al ambasadei S.U.A. din Bucureşţi şi nesupunerea României de a permite exploatarea zăcămintelor din Apuseni dar nu numai! Până atunci vă sugerez să citiţi dacă nu ştiţi deja câte ceva despre tehnologiile HAARP, tehnologii capabile spun unii de declanşarea cutremurelor printre altele! Unele documente ale armatei americane arată lucrurile mult mai clar: HAARP are scopul de a descoperi metode de „exploatare a ionosferei în folosul Departamentului de Apărare… da interesant!”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-21

TAGURI: blog pe hartie, ceausescu, rosia montana
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
21 Feb 2016

CONCLUZIA?ROMANIA ARE DE TOATE..DAR NU PENTRU ROMANI...CI PENTRU MAFIOTI ORICUM AR FI NU POTI APARA O TARA ASA DE MICA..CEI CARE TE "PROTEJEAZA" SUNT DE FAPT PROFITORII CAT DESPRE SOROS...A SPUS UN AGENT BRITANIC O CHESTIE DE GENUL...NIMENI NU POATE SA FALIMENTEZE BANCA ANGLIEI...PENTRU CA NOI (SERVICIILE SECRETE)IL LICHIDAM>>>DACA SOROS A PRABUSIT BANCA ANGLIEI SI NU E MORT INSEAMNA CA A FACUT-O CU APROBAREA SI COMPLICITATEA SEFILOR BANCII>>>PRECUM SE VEDE SOROS E IMPLICAT PESTE TOT DECI ESTE UN PARAVAN PENTRU SERVICIILE SECRETE BANCARE...EXACT CUM A SPUS SI ENGLEZUL
JUDECATORUL
21 Feb 2016

Cea mai mare tragedie este aceea ca oamenii care au muncit in acele vremuri si au suportat conditii de criza greu de imaginat pentru tinerii de astazi, au parte de pensiile cele mai mici din Europa, sunt stigmatizati de catre tinerii de astazi si blestemati sa moara cat mai repede sa scape societatea de ei. Sunt considerati povara bugetului si cersetorii nemeritati ai banului public chipurile produs acum de catre cei care au JOB. Totul s-a furat si totul s-a distrus, bineinteles sub cei care au fost la conducerea tarii, dar mergand pe strada vad ca cei care au mainile schilodite de munca pe santierele patriei si a agriculturii, sunt imbranciti, apostrofati si chiar injurati de tinerii frumosi si destepti de azi. Vai de poporul acesta si de viitorul sau!
=========== SE BA
21 Feb 2016

=========== Sunt multe ADEVARURURI ,,, cu unele nuantati si Cosmetizari ,,,,,, dar inca din 1982- cand lucram in Domeniul Finantelor, se ""comenta"" specific acelor vremuri ,,,,,, aceste aspecte redate in Articol ,,,,, Se poate estima un 85% ADEVAR ,,,,,
CROCODIL DE COTROCENI
21 Feb 2016

ISARESCU INPUSCAT PE STADION .JIGODIA ROMAN SPIONUL SA I SE SMULGA LIMBA . PRIETEN CU SFAT PUSCARIASA LUI NASTASE . PATRICIU , TENDER , MAIOR SI COLEGI , AU FURAT SI DUS DOCUMENTE LA LICURICI . DISTRUGE TOATA TARA SI ECONOMIA .
EU
22 Feb 2016

ma intreb daca serviciile secrete dorm?daca se trezesc sa faca ce trebuie ca inca se mai pote .Isarescu si toti ce au adus ROMANIA in lumea a treia la raport.Pe toti oricind ii poate inlocui.
LIVIU RUNCAN
22 Feb 2016

Articolul este stupid pt ca am invatat de mult cum astfel de materiale se intocmesc. Anume se iau cateva adevaruri pe care le stie toata lumea ( datoria catre FMI, foametea, exporturile descreiarate, se asezate intr-un scenariu in care Romania trebuie sa fie victima inocenta, si astfel victimizam pe Ceausescu si pe urmasii sai securisti, "ultimii aparatori ai bogatiilor tarii". Mai urmeaza sa ne spuna - dar ne va spune in episodul urmator- ca Rusia e singura care apara heterosexualitatea si demnitatea est europenilor in fata Vestului imperialist, si si-a facut omul numarul pentru care ori e platit, ori a fost spalat pe creier.
@LIVIU RUNCAN
22 Feb 2016

care gândește ca un RUDAR! Numai spălat pe creier nu e autorul...ca să știi! El poate s-a spălat cu șampon pe cap, tu - nici n-ai ce spăla - ori din lipsă de circumvoluțiuni care nu pot face conexiuni, ori din pricina mizeriei acumulate din creierul tău care nu se i-a nici cu șpaclu! Ai visat urât azi-noapte? Ce-ai cu Rusia, cu rușii? Ești bolând? Analizează ceea ce s-a întâmplat 25 de ani și pe urmă înfierează! DACĂ dintre ei (unii) și-au făcut pe-aicea numărul...fără complicitatea cozilor de topor de la noi, beleau belingherul, priceput?
IAR NEAGU,
22 Feb 2016

zis și Mihai, bălmășește de la fereastră Bălăceancă, abia adus dintr-o celulă de ”criză”, unde se fac experimente pe bază de atașamente ciudate, obsedante....
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...