2018-12-14 15:11


Blog pe hârtie. SUFLETUL GRĂDINĂ!!!

 |  14:58
Blog pe hârtie. SUFLETUL GRĂDINĂ!!!

Am o grădină cu flori. O mică grădină, aranjată, cochetă, culori pastelate, flori mai mici, mai mari, mai puternice, mai firave şi...câteva mici buruieni. Prin multitudinea de flori şi culori, arome şi parfumuri pestriţe, îşi fac loc şi câteva buruieni. Puţine la număr şi înşirate aleatoriu printre frumuseţile florale. Ele, buruienile nu încurca,nu deranjează, chiar se integrează perfect şi chiar uneori formează un contrast benefic ochiului. Am uitat să spun că aşa cum sunt ele aşezate, florile şi buruienile, creează o simetrie ideală vizualului şi o linişte brutală simţurilor.

Într-o zi o floare se usucă. O scot din pământ. O scot din pământ cu tot cu rădăcină. În gaura ce se găseşte acum plantez altă floare. Încerc să fie la fel. La fel de frumoasă, la fel de colorată, la fel de frumos mirositoare. Încerc şi nu ştiu dacă reuşesc să fie în ton cu restul.

Încerc din răsputeri să nu stric simetria grădinii. După câteva săptămâni se mai usucă o floare, iar o alta se rupe la o furtună. Le scot. Încerc să le scot cu tot cu rădăcină. Nu ştiu sigur dacă am reuşit,dar de scos le-am scos. Caut să pun ceva în locul rămas gol. Caut să umplu găurile nou apărute cu alte flori. În prima fază nu găsesc unele la fel. Mai caut. Nu găsesc! Nu găsesc unele care, plantate în locurile rămase libere să nu strice perfecţiunea. Mai aştept în speranţa că o să-mi reîntregesc grădina aşa cum a fost ea odată. În timpul acesta, mânat de un exces de zel mă apuc să scot şi buruienile. Nu mă derajau în mod special dar m-am gândit că aşa e mai bine. Dacă tot e "curăţenie generală" măcar să o fac până la capăt. Aşa că, mă apuc şi scot şi buruienile. În locul lor răsar nişte găuri care par mai estetice decât defunctele buruieni, cel puţin vizual şi la o privier superficială. Timpul trece! Uit sau nu găsesc să pun nimic în găurile create deja de mult, prea mult timp. Încep să mă lovesc din ce în ce mai des de găurile apărute. Încep să mă împiedic de ele. Între timp, din cauza ploilor, a vântului sau a furtunilor găurile se măresc şi se adâncesc. După o bună perioadă de timp ies în grădină. Stau şi contemplez pierdut în priveliştea sumbră. Stau şi mă uit, mă minunez ce a rămas din grădina mea. În locurile unde erau flori acum sunt gropi mari, în locurile unde erau buruieni acum sunt gropi şi mai mari, iar în locul unde nu am reuşit să scot toate rădăcinile au crescut nişte tentative nereuşite de flori, schilodite de intemperiile naturii, iar florile rămase abia se mai zăresc prin multitudinea de gropi şi găuri!

Simetria a dispărut, frumuseţea a pierit, liniştea nu mai e la locul ei, parfumul nu se mai simte, iar găurile formează un gol imens în grădina mea. Încep să cred că pe nesimţite, golul tinde să atingă perfecţiune şi ştiu că o să mă împiedic din ce în ce mai des! So...


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-17

TAGURI: blog pe hartie, sufletul gradina
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HMM.....
17 Ian 2016

Așa se-ntâmplă când confunzi grădina proprie, cu florile de pe câmp (sălbatice și ele...) unde trăiesc în pace, împreună cu buruienile! Ca să mă duc mai departe cu gândul....și grâul crește împreună cu neghina pâna la vremea de sfărșit DAR numai ca nu cumva prin plivire, încercare de scoatere a neghinei dintre grâu, să scoți cu totul și din spicele de grâu!
STIMABILE!
17 Ian 2016

În găurile mari, puneam cartofi...dacă erau prea mari, lubeniță...pentru anul viitor! Florile? Pot fi admirate primăvara din pomi(i) fructiferi, no? iar ghivecele cu flori nu-s așa scumpe, nici chiar cele cu ardei roșu, scurți, mici la stat și foarte iuți, având frunzele de un verde interesant....intens!
Random imageUltimele stiri


loading...