Boc nu a convins sindicatele pe tema salariului minim
2018-08-15 22:40


Boc nu a convins sindicatele pe tema salariului minim

 |  16:02
Guvernul nupoate accepta revendicări ale sindicatelor care să depăşească posibilităţileeconomiei, iar salariul minim va creşte la un nivel stabilit şi în funcţie deinteresele patronatelor, a declarat premierul Boc, după discuţia cu membriiConfederaţiei Sindicatelor Democratice din România (CSDR)

PreşedinteleCSDR, Iacob Baciu, a declarat după discuţiile cu premierul, că acesta s-aangajat ca până pe 5 noiembrie să promoveze o nouă lege a dialogului social,dar şi o lege a inspecţiei muncii. Reprezentanţii CSDR anunţă că au obţinutpromisiunea că membrii de sindicat vor face parte din echipele de control aleInspecţiei Muncii, în acest sens urmând să fie încheiate protocoale la niveljudeţean. De asemenea, sindicaliştii de la CSDR au reuşit să-l convingă pepremierul Emil Boc să scoată din subordinea Ministerului Educaţiei Consiliului Naţionalde pregătire a adulţilor. Baciu a mai spus că în cadrul discuţiei s-a menţinutpoziţia sindicaliştilor privind stabilirea salariului minim la 750 de lei, însăpremierul Emil Boc a avansat o valoare de doar 640 de lei, care nu a fost însăacceptată. Conducerea CSDR susţine că va respecta programulprotestelor anunţate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-06-07

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.

loading...