2018-11-17 01:15


Bolnav imobilizat la pat, cu grad I de handicap, reîncadrat în muncă de medici

 |  16:27
Bolnav imobilizat la pat, cu grad I de handicap, reîncadrat în muncă de medici

Un bărbat paralizat din Arad, careeste imobilizat la pat şi până recent a avut certificat cu grad I de handicap,a fost reîncadrat în muncă de medici, care au refuzat, la ultima evaluaremedicală, să-i mai confirme handicapul.

Pacientulse numeşte Nicolaie Gag şi este din localitatea arădeană Sânpetru German, elfiind imobilizat la pat în ultimii trei ani, după ce, în urma unui accidentvascular cerebral, a rămas paralizat de la şold în jos. Soţia bărbatului, MariaGag, le-a arătat, marţi, jurnaliştilor, documente din care reiese că bărbatul aavut grad I de handicap până în urmă cu două săptămâni, când dosarul său a fostrespins la reevaluarea medicală anuală. Potrivit soţiei şi medicului de familieal bolnavului, acesta a avut un prim accident vascular cerebral în 1998, decând a primit certificat de persoană cu grad II de handicap. În 2007, în urmaunui alt accident vascular cerebral, bărbatul a rămas şi paralizat de la şoldîn jos şi nu îşi mai poate mişca picioarele deloc, astfel că a fost reîncadratcu grad I de handicap, cu incapacitate totală de muncă, primind dreptul laînsoţitor personal. "La ultima reevaluare, pacientul a fost respins decomisie, care a reîncadrat cazul ca fiind o boală, nu un handicap. Bărbatuleste imobilizat în pat, este în incapacitate totală de muncă, astfel că nuînţelegem cum a fost posibil să fie considerat apt parţial de muncă", adeclarat medicul de familie al bărbatului, Alexandru Pasenie, citat deMediafax. De asemenea, soţia a prezentat documente din care reiese că bărbatulsuferă, printre altele, de "sechele post accident vascular cerebral cusemipareză stângă şi dreptă", "tulburare organică depresivă","tulburare organică a personalităţii" şi "fractură de colfemural drept".

Şefulcomisiei de evaluare medicală, care a refuzat dosarul bărbatului, afirmă căpersonal nu l-a văzut pe pacient şi că ia deciziile pe baza documentelor pecare le are la dosar, conform procedurilor. "Documentele medicale prezentela dosar ne-au condus la concluzia că persoana se încadrează într-o stare deboală, nu de handicap", a declarat dr. Dan Pârvulescu, şeful comisiei deevaluare medicală.

Înurma refuzului de confirmare a handicapului, arădeanul şi-a pierdutindemnizaţia de persoană cu handicap şi dreptul la însoţitor personal, astfelcă soţia acestuia a depus o contestaţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638949-06-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...