2018-06-24 12:12


Bolnavii de cancer din Constanţa rămân fără tratament

 |  10:28
Bolnavii de cancer din Constanţa rămân fără tratament

Bolnavii de cancer din Constanţa rămân fără tratamentul salvator după ce singurul aparat de radioterapie cu ajutorul căruia sute de pacienți urmează tratamentele anual, iese din garanţie, transmite B1TV.

Conducerea Spitalului de Urgenţă Constanţa încearcă să găsească soluţii la această problemă, astfel încât bolnavii să nu fie nevoiţi să se deplaseze sute de kilometri pentru a se trata.

Aparatul de cobaltoterapie funcționează din anul 2002 la Spitalul de Urgență Constanța. Un număr de 70 de persoane merg zilnic la unitatea medicală să se trateze cu ajutorul acestui aparat. În cazul în care va fi oprit, în Dobrogea nu mai există un astfel de aparat.

Potrivit conducerii Spitalului Județean Constanța, se încearcă înlocuirea echipamentului existent cu unul performant.

Medicii susţin că radioterapia este o parte extrem de importantă a procesului de vindecare, riscul de recidivă a bolii scăzând mult. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-22

TAGURI: bolnav, cancer, constanta, ramane, fara, tratament

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.