2017-01-24 00:54


Bolnavii, monitorizaţi şi testaţi la domiciliu

 |  13:03
Bolnavii, monitorizaţi şi testaţi la domiciliu

Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" va introduce din 2012 un sistem privind monitorizarea pacienţilor la domiciliu. Un an mai târziu va fi achiziţionat un sistem prin care aceştia vor putea fi testaţi acasă, iar rezultatele vor fi transmise prin internet la spital. "Este vorba despre testare POC (Point of Care), care vizează testarea şi monitorizarea bolnavilor la domiciliu. Întrucât resursele sunt tot mai limitate, este nevoie de sisteme care să îi ocrotească şi pe bolnavi şi să avem cele mai bune rezultate medicale lăsând bolnavul în grija medicului lui", a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr Adrian Streinu Cercel.

POC reprezintă un grup de metode de investigare, diagnostic sau screening efectuate la punctul de acordare a asistenţei medicale, atunci când rapiditatea obţinerii unor analize se impune sau atunci când nu există în apropiere o unitate medicală specializată. Furnizarea acestor servicii se poate face în cabinet, în centrele de permanenţă sau la domiciliul pacientului, scrie Mediafax.

Sectorul Point of Care cunoaşte o dezvoltare extrem de dinamică, oferindu-se astfel noi perspective şi posibilităţi de dezvoltare pentru toate sălile de operaţii şi de terapie intensivă, pentru secţiile specializate ale spitalelor din România, dar şi pentru spitale private, centre medicale de diagnostic şi tratament, centre de transfuzie sangvină, staţii de ambulanţă, cabinete medicale.

Abordarea analizelor în sistem POC permite doctorilor să pună diagnosticul imediat, să ia decizii rapide de tratament şi să discute rezultatele direct cu pacienţii. Aceasta duce la o mai bună înţelegere a condiţiei pacientului şi la o mai bună stabilire a tratamentului atunci când este cazul, a explicat profesorul Streinu Cercel.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-28

TAGURI: matei bals, testati, domiciliuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală