2018-09-25 00:27


BOR cere oficial modificarea Constituţiei

 |  19:57
BOR cere oficial modificarea Constituţiei

BOR sprijină amendarea Constituției în sensul precizării că familia este constituită prin căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie.

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române, Sfântul Sinod a luat act cu apreciere de inițiativa cetățenească pentru amendarea articolului 48 din Constituția României în sensul precizării că familia este constituită prin căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie. "Această inițiativă a mirenilor aparținând mai multor culte este sprijinită de Biserica Ortodoxă Română, pentru că exprimă învățătura acesteia despre familie, precum și poziția sa constantă din punct de vedere juridic", precizează comunicatul. În altă ordine de idei, Sfântul Sinod a reînnoit apelul de ajutorare a comunităților parohiale cu venituri reduse, în special din mediul rural, de către parohiile cu posibilități financiare mai mari, precum și de identificare a unor noi modalități și mijloace de întrajutorare frățească.

Sfântul Sinod a solicitat eparhiilor să examineze impactul pe care îl au noile reglementări privind sprijinul acordat de stat cultelor recunoscute din România asupra activităților edilitare și social filantropice ale Bisericii. Totodată, Sfântul Sinod a încredințat mandatul său patriarhului Daniel pentru susținerea poziției Bisericii Ortodoxe Române la Sinaxa Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe, care va avea loc între 22 și 28 ianuarie, la Centrul de conferințe al Patriarhiei Ecumenice de la Chambesy (lângă Geneva, Elveția).

"Scopul acestei sinaxe este de a evalua și valida textele propuse spre aprobare la viitoarea întrunire a Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe, anunțată pentru luna iunie 2016, în preajma sărbătorii Rusaliilor", precizează comunicatul de presă. Prima ședință de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din acest an a avut loc joi, sub președinția patriarhului Daniel, spun cei de la Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-15

TAGURI: bor, familie, constitutie, gay
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CONSTITUȚIA
16 Ian 2016

CER OFICIAL MODIFICAREA BOR!
ALMA
16 Ian 2016

SOCIETATEA CIVILA CERE OFICIAL MODIFICAREA CONSTITUTIEI SI LEGISLATIEI: interzicerea cultelor sa primeasca BANI PUBLICI si, PLATA BUGETARA A SALARIILOR ARMATEI DE ARHIEREI CU RANG DE MINISTRU : STOP! IMPOZITAREA IMEDIATA A BOR! AJUNGE CU INDUSTRIA INDOBITOCIRII, PREOTI COLABORATORI CU SECURITATEA CATE DEVOALAU PRETINSA "TAINA A SPOVEDIRII", PLATITI DIN BANI PUBLICI, MAI SUNT SI PROFESORI SI, PREOTI LA MAI MULTE BISERICI -- ABERATIE! TREBUIE SA INCETEZE ACEST LUCRU! IN BUCURESTI SUNT MANASTIRI CARE AU "PAPAT" ZECI DE MILIOANE DE LA BUGET, PLUS AJUTOARE DE LA OAMENI, FIRME, ONG-URI, PRETINZAND CA VOR AVEA ASEZAMINTE SOCIALE, IN REALITATE AU CATEVA PERSOANE RUDE DE GENERALI, POLITICIENI, CU RUDE IN AFARA ROMANIEI SI, CEI IN REALA NEVOIE NU AU ACCES! CE SA MAI VORBIM DE MAGARIA "ASEZAMANTUL SOCIAL" NADIA COMANECI" DE LA SF SPIRIDON VECHI UNDE INMORMANTAREA ESTE NUMAI 650 LEI SI NUNTA NUMAI 900 LEI! DESPRE CE VORBIM???
PILAT
16 Ian 2016

BOR trebuie sa sustina "Constituţia Cetăţenilor" INITIATA, promovata si sustinuta de GRUPUL PENTRU ROMANIA.
TâRZIU, DAR BUN șI-AșA!
16 Ian 2016

Dar de ce mama mă-sii NUMAI la inițiativa mirenilor, civililor și nu din proprie inițiativă a Întâi Stătătorilor care au dreptul și obligația să respecte Adevărul de credință neîntinat?! Dacă e să facă dreptate până la capăt să anatemizeze europarlamentarii cretini care și-au luat angajamentrul în numele poporului român (majoritar ortodox) să vor face tot posibilul pentru legalizarea civilă a căsătoriilor dintre persoane de același sex, da? Se aude? Nu prea....nici măcar în BOR, termenul de auto-sesizare NU MERGE! Am înțeles...
ORICUM, E O CHESTIE
16 Ian 2016

de provizorat cererea de anulare pt.civilie a legăturilor anormale dintre ăștia! Stați așa că vine Sinodul Ecumenic de la Constantinopol anul ăsta de Rusalii în Biserica Sf.Irina (neresfințită și renovată de pe vremea cuceririi Constantinopolului) unde, ierarhii ortodocși, după atâtea și-atâtea cedări legate de Adevărul de Credință, SĂ NU-I PUNĂ DRACU SĂ SEMNEZE pt.scoaterea pasajelor din Sf.Scriptură în care arată că evreii l-au condamnat la moarte pe Hristos, Fiul lui Dumnezeu și scoaterea definitivă a capitolului referitor la Sodoma și Gomora. Dacă vor face compromisul, pe lângă legalizarea civilă, cea religioasă va deveni la fel, literă de lege. Ce va urma? Vor venii toți homălăii și toate lesbiencele năvală în Biserică pentru a-și legaliza ”căsătoria” și dpdv religios. Așa va cădea Biserica Ortodoxă cu turle cu tot, va fi o nebunie totală...biserici părăsite, cu lacăt pe uși sau, o catolicizare ecumenistă TOTALĂ. P.S. Așa își vor pierde păinea preoții noștri DACĂ VOR TRĂDA!
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...