2018-10-18 03:40


Brad de Crăciun, bătrân de 100 de ani, la Baia Mare

 |  15:59
Brad de Crăciun, bătrân de 100 de ani, la Baia Mare

Bătrân de aproape 100 de ani, bradul de Crăciun care va fi amplasat în Piaţa Revoluţiei din municipiul Baia Mare a fost adus cu mari eforturi din pădurile aflate sub jurisdicţia ocolului silvic Strâmbu-Băiuţ.

Bradul are o înălţime de 30 metri, un coronament bogat, cântăreşte peste şase tone şi a fost transportat în piaţă cu ajutorul unui camion de mare tonaj. Lucrătorii companiei Electrica au fost nevoiţi să ridice, cu ajutorul unei macarale, cablurile de electricitate pentru a permite camionului să intre în Piaţa Revoluţiei.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a declarat, duminică, pentru Agerpres că bradul este un cadou de sărbători pentru locuitorii oraşului şi urmează a fi montat cel târziu marţi, cu ajutorul unui elicopter pus la dispoziţie de MAI.

'Ne-am dorit un brad deosebit, care să bucure pe toţi oamenii şi îndeosebi pe copiii care vor vizita piaţa în perioada sărbătorilor de iarnă. Cred, dacă nu greşesc, că e unul dintre cei mai înalţi brazi din ţarăcare e adus într-un oraş de sărbători. Anul viitor, în primăvară, mă gândesc serios să plantăm un brad de 15-20 metri în piaţă pentru a nu mai fi nevoiţi să tăiem un brad din pădure', a spus Cătălin Cherecheş.

Bradul urmează a fi împodobit cu 7.000 de beculeţe multicolore şi decorat potrivit tradiţiei de Crăciun. Instalaţia bradului şi decoraţiunile electrice din tot oraşul vor fi aprinse începând cu 1 Decembrie.Transportul bradului din pădure până în oraş a durat mai bine de 12 ore, camionul de mare tonaj fiind însoţit de echipaje de poliţie şi pompieri militari din cauza gabaritului. Bradul e păzit de poliţia locală până va fi montat şi împodobit.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...