2017-01-23 14:57


Brazi de import în Piaţa Obor

 |  21:00
Brazi de import în Piaţa Obor

Cel mai mare târg de brazi din Bucureşti, cel din piaţa Obor, s-a deschis sâmbătă. Organizatorii târgului spun că nici un brad aflat la vânzare nu este din România, ci sunt aduşi din Austria şi Danemarca. Preţul de pornire este de 70 de lei şi poate ajunge până la 600 de lei, cel mai scump.

Pentru cel de-al patrulea an consecutiv, preţurile pomilor sunt păstrate la fel. Variază între 70 şi 150 de lei pentru un brad de apartament, 300-400 de lei unul de 3 metri şi jumătate şi 600 de lei unul de 4 metri.

“Preţurile vor fi constante pe toată durata perioadei, până pe 24 decembrie. Nu se vor ieftini nici măcar în Ajunul Crăciunului. Nici un brad expus nu e de la Romsilva, că ăia sunt urâţi şi scumpi”, spune Ovidiu Neacşu, director comercial. Un singur colţişor din piaţa Obor e dedicat brazilor româneşti, iar preţurile acestora, ceva mai mici, variază între 50 şi 130 de lei.

Costul nu e pentru toate buzunarele

Clienţii vin la târg, unii dintre ei cumpără, alţii doar se uită. Pensionarii spun că nu îşi pot permite o asemenea cheltuială. “Nu îmi convine să îmi dau pensia pe un brad. Am venit să mă uit. Sunt curios ca un copil care învaţă să meargă. Nu îmi place că nu sunt româneşti şi i-au adus de afară. De parcă noi n-avem brazi”, ne-a spus un pensionar în vârstă de 72 de ani.

Ca element de noutate faţă de anul trecut, vor fi disponibile două specii rare: Fat Albert şi Fastigiata. Pentru cei care vor să simtă spiritul sărbătorilor, dar au posibilităţi financiare limitate, există alternativa cumpărării unui brăduţ în ghiveci, deja împodobit, sau a unei coroniţe. În cadrul târgului, preţurile acestora variază între 50 şi 150 de lei, iar la celelalte standuri din piaţă se pot găsi şi unele ceva mai ieftine, la 10 lei.

Şi ornamentele au preţul lor

Pentru cei dispuşi să cumpere un brad de Crăciun, cheltuiala nu se opreşte aici. Suportul de brad costă aproximativ 50 de lei. În hipermarketuri, oferta de ornamente este variată. Un set de 54 de globuleţe colorate costă 29 de lei, iar  unul de 15 costă 12 lei. Preţul unei ghirlande porneşte de la 7 lei şi poate ajunge la 15 lei. Instalaţia clasică pentru pom poate costa 60 de lei. Pentru instalaţiile “bob de orez” sau “steluţă” costurile sunt între 8 şi 25 lei. Pentru cei mai puţin pretenţioşi şi cu buget redus, cea mai potrivită alternativă rămâne, şi în acest an, bradul artificial de mici dimensiuni, gata împodobit şi cu instalaţie de beculeţe. Preţul unuia de acest fel este de 35 de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-09-08

TAGURI: brazi import, piata obor, craciunComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image