2019-01-24 00:27


Britanicul Graham Perolls, președintele și fondatorul HOSPICE Casa Speranței Brașov, Premiul Change Maker of the Year 2016

 |  21:01
Britanicul Graham Perolls, președintele și fondatorul HOSPICE Casa Speranței Brașov, Premiul Change Maker of the Year 2016

Charity Bank, instituție britanică specializată în acordarea de împrumuturi organizațiilor caritabile și întreprinderilor sociale, i-a decernat miercuri, 29 iunie 2016, premiul Change Maker of the Year președintelui HOSPICE Casa Speranței, Graham Perolls, cel care a înființat organizația în 1992, la Brașov.

Premiul i-a fost acordat lui Graham Perolls pentru „munca sa neobosită din ultimii 25 de ani dedicată furnizării de îngrijire paliativă și de tip hospice, începând cu 1992 în România și continuând cu Serbia în 2006 și Moldova în 2008. Echipa sa a facilitat îngrijirea a 30.000 de pacienți și furnizarea de training pentru 20.000 de specialiști din domeniul medical în Europa Centrală și de Est” se arată în comunicatul Charity Bank, citat de Hospice Brașov.

Până în prezent, Hospices of Hope a strâns peste 20 de milioane de lire sterline în Marea Britanie pentru organizațiile partenere: HOSPICE Casa Speranței din România, BELhospice din Serbia și Hospice Angelus din Republica Moldova. Un împrumut primit de la Charity Bank a fost folosit la deschiderea unui bistro și a unui charity shop pentru strângere de fonduri în Otford, Kent, unde se află sediul Hospices of Hope. De-a lungul timpului, activitatea de fundraising în România s-a consolidat, astfel că în 2015 doar 8% din veniturile HOSPICE Casa Speranței au provenit din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

„Indiferent că suntem sau nu membri ai Uniunii Europene, organizația noastră aduce speranță unora dintre cei mai marginalizați oameni din Europa. Este un privilegiu uriaș că putem schimba viețile copiilor și adulților care se luptă cu o boală incurabilă sau cu o boală cu prognostic de viață limitat. Katia, o tânără pacientă ce suferă de distrofie musculară, a primit de curând o bursă la Universitatea din Manchester pentru a studia psihologia și suntem extrem de mândri de realizările ei” a declarat Graham Perolls.

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară, care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizația își desfășoară activitatea în Brașov și București, îngrijind copii și adulți diagnosticați cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere.

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Despre Graham Perolls

Decorat de Regina Marii Britanii, lăudat de guvernul britanic, cetățean de onoare al Brașovului, Graham Perolls și-a dedicat mare parte din viață ajutorării altora, în special persoanelor aflate în suferință. În România și-a urmat vocația în pofida piedicilor puse, la tot pasul, de stat. Dacă Perolls ar fi avut în stat un partener și nu un șicanator, realizările Hospice România ar fi fost mult mai consistente. În pofida neajunsurilor, Graham Perolls se încăpățânează să considere România „a doua mea casă”. Ce îi place la țara noastră? „Are, desigur, minunății naturale, dar, pentru mine, cel mai mult contează oamenii. Am o sumedenie de prieteni aici. Cred că oamenii sunt motivul principal pentru care se simt bine aici toți britanicii pe care îi cunosc și care au vizitat România. Se completează foarte bine felul nostru de a fi, mai rezervat, cu stilul vostru expansiv, direct”. Nu i-a venit niciodată să se dea bătut, să ne lase cu șpăgile noastre și cu toate șicanele absurde? „Am avut momente de profundă deznădejde, admite, cu un oftat. Dar aici nu este vorba doar despre mine. Sunt pacienții, sunt sutele de angajați și sutele de voluntari, pe care nu-i pot abandona”, a declarat Perolls, pentru Select News.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-04

TAGURI: britanic, graham perolls, hospice casa sperantei brasov, premiul change maker
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...