2018-04-20 17:45


Bucharest Christmas Market dă startul Sărbătorilor de Iarnă în ajun de Sf. Andrei

 |  16:35
Bucharest Christmas Market dă startul Sărbătorilor de Iarnă în ajun de Sf. Andrei

În ajun de Sf. Andrei, Primăria Capitalei dă startul Sărbătorilor de Iarnă. Pe 29 noiembrie se aprind ornamentele stradale şi începe a treia ediţie a Târgului de Crăciun. Bucharest Christmas Market va funcţiona pe esplanada cu statui de la Universitate şi în Parcul Cişmigiu, unde Moş Crăciun va avea o căsuţă special amenajată.

De sâmbătă, 29 noiembrie, timp de o lună, între orele 10.00 şi 22.00, târgul oficial de Crăciun al Capitalei îşi deschide porţile pentru toţi cei care vor să intre în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Oamenii se vor bucura de spectacolele de muzică populară, de colinde şi trupe cunoscute, de tradiţiile şi obiceiurile din toate zonele ţării ce marchează sărbătorile de iarnă. În ajunul Sf. Andrei se va da startul iluminatului de sărbători, iar bulevardele Capitalei vor fi împodobite cu milioane de beculeţe.

Bucharest Christmas Market este la a treia ediţie şi se organizează în două zone-simbol ale oraşului: Piaţa Universităţii (esplanada cu statui) şi Parcul Cişmigiu.

Căsuţe de poveste, surprize şi spectacole

Cele 100 de căsuţe din Bucharest Christmas Market vor transforma centrul Bucureştiului într-un Sat Magic al Sărbătorilor de Iarnă, decorat cu peste 14 tone de cetină, precum şi tradiţionalul brad de Crăciun, de 16 metri, decorat cu acadele, clopoţei şi luminiţe.

Timp de o lună, la Bucharest Christmas Market se vor putea achiziţiona obiecte tradiţionale, ceramică pictată, lemn cioplit, icoane şi pânzeturi brodate, costume şi măşti tradiţionale, jucării din lemn şi instrumente muzicale, globuri pictate manual, coroniţe din crenguţe de brad sau ghirlande şi lumânări parfumate. Nu vor lipsi produsele tradiţionale româneşti, cozonaci, vin fiert, turtă dulce, plăcinte calde, magiun, dulceţuri, miere, siropuri. Copiii îl vor întâlni pe Moş Crăciun şi spiriduşii lui într-o căsuţă special amenajată, iar cei mai timizi vor putea să-i lase Moşului scrisorile la cutia poştală, la care numai Moşul are cheia.Noutatea din acest an o reprezintă concertul din data de 1 Decembrie, dedicat Zilei Naţionale a României.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2014-11-23

TAGURI: bucharest, christmas, market, targ, sarbatori, iarna, sf, andrei, iluminat, mos, craciun, primaria, capitalei

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriApa Nova