2018-07-23 16:24


Bucureştenii, testaţi gratuit pentru depistarea hipertensiunii arteriale

 |  17:55
Bucureştenii, testaţi gratuit pentru depistarea hipertensiunii arteriale

Societatea Română de Hipertensiune a testat hipertensiunea arterială a bucureştenilor cu vârste cuprinse între 18 şi 90 de ani. Persoanele cărora le-a fost măsurat nivelui tensiunii arteriale au primit, totodată, din partea medicilor, informaţii utile referitoare la avantajele adoptării unui stil de viaţă sănătos şi la importanţa depistării precoce a hipertensiunii arteriale, una dintre cauzele principale ale bolilor cardiovasculare, cu risc de deces, la nivel populaţional, în România.

Dintre cele 188 de persoane, 123 de persoane (65,4%) au fost hipertensivi cunoscuţi, însă doar 95 de persoane au specificat că urmează un tratament regulat împotriva hipertensiunii arteriale (adică 77,2% din totalul hipertensivilor cunoscuţi şi, respectiv, 50,3% din totalul persoanelor ce au prezentat valori tensionale crescute).

Acţiunea de testare a făcut parte din cadrul celei de-a IV-a ediţii a Campaniei „Viteza ucide... Nu numai în trafic! Controlează-ţi tensiunea arterială”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-21

TAGURI: testare, gratuita, hipertensiune, arteriala, viteza, ucide, boli, cardiovasculare

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SANDMAN
22 Mai 2015

Bine ca le anuntati dupa ce trec. Ca si tirgurile de joburi...
Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.