2019-02-16 05:42


Bucureşti. Burse din partea municipalităţii pentru studenţii care îngrijesc vârstnici şi meditează elevi

 |  12:53
Bucureşti. Burse din partea municipalităţii pentru studenţii care îngrijesc vârstnici şi meditează elevi

Municipalitatea va acorda burse de studiu şi vouchere pentru achitarea chiriei tuturor studenţilor care îngrijesc vârstnici sau fac meditaţii gratis cu elevii de gimnaziu sau liceu, potrivit proiectului ,,Parteneriat între generaţii" care a fost adoptat, marţi, de CGMB.

"Prin programul ,,Parteneriat pentru generaţii în municipiul Bucureşti” se doreşte crearea cadrului juridic pentru ca persoanele vârstnice, peste 63 de ani, care locuiesc singure ori cu soţul sau soţia, au un apartament în proprietate care nu e clasificat în categoria I de risc seismic, nu se află în litigiu şi oferă condiţii decente de locuire (baie şi bucătărie) să poată lua în chirie tineri cu vârste până în 26 de ani, care frecventează cursurile unei facultăţi din Bucureşti, la zi, au media peste 8 şi nu au obţinut un loc de cazare în căminul studenţesc, Municipiul Bucureşti asigurând resursa financiară necesară pentru plata unui cuantum al chiriei studentului la un preţ echivalent cu preţul pieţei pentru plata acesteia. Studenţii vor primi, de asemenea, un voucher pentru a acoperi pentru a cumpăra manuale şi pentru o alimentaţie sănătoasă. În plus, studenţii vor putea face meditaţii cu elevii, sau să îi acompanieze la diverse activităţi extraşcolare, pentru a beneficia de aceste burse oferite de Municipalitate", se arată în expunerea de motive a proiectului.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat că programul se adresează tuturor studenţilor care doresc sa beneficieze de o bursa din partea PMB.

"Bursa are o valoare de 500 de lei pe luna, iar bugetul total estimat va putea să fie estimat abia după primirea tuturor aplicaţiilor. În Capitală sunt 170.353 de studenţi, la stat 130.475, în mediul privat 31.878. Propunerea a venit din partea asociaţiilor de studenţi, de a fi sprijiniţi de către municipalitate pentru depăşirea unor probleme financiară. În perioada următoare voi veni cu o iniţiativă prin care studenţii vor putea să beneficieze de o bursă pentru achiziţia de cursuri, participarea la anumite cursuri de formare profesională, ce va fi supus pe ordinea de zi la o altă şedinţă de Consiliu", a afirmat Gabriela Firea.

Cei intereraţi să primească această bursă trebuie să descarce formularul de înscriere de pe site-ul Primăriei Generale a Capitalei şi să îl trimită completat la adresa de email parteneriatintregeneratii@pmb.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-15

TAGURI: bucuresti, bursa, municipalitate, student, ingrijeste, varstnic, mediteaza, elev
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...