2017-01-22 07:54

SOCIAL


Bugetarii merg la CEDO pentru recuperarea salariilor restante

 |  13:47
Bugetarii merg la CEDO pentru recuperarea salariilor restante

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a prelungit, până pe 15 februarie 2012, termenul până la care bugetarii care şi-au câştigat în instanţă drepturile salariale, prin hotărâri definitive, pot contacta specialiştii organizaţiei, pentru afi reprezentaţi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), în vederea recuperării sumelor reprezentând plata salariilor restante.

Motivul acestei prelungiri îl constituie numărul mare de cereri, venite din partea cetăţenilor, care au solicitat un nou termen care să le permită contactarea unui executor judecătoresc pentru punerea în executare a hotărârilor, spun reprezentanţii FACIAS.

Procedură

Copia documentului obţinut de la executorul judecătoresc, împreună cu dovada imposibilităţii punerii în executare a hotărârilor, procură semnată şi o copie a cărţii de identitate a solicitantului pot fi trimise reprezentanţilor FACIAS (pe adresa Bucureşti, str.Gârlei nr.1b.) de către bugetarii nedreptăţiţi de decizia din 28 noiembrie 2011 a Curtii Constituționale. Potrivit acestei hotărâri, bugetarii sunt nevoiţi să aştepte până în 2016 pentru a-şi primi toţi banii.

“Pentru a veni în sprijinul victimelor acestei nedreptăţi, FACIAS acordă sprijin gratuit tuturor persoanelor care doresc să-şi apere la CEDO drepturile încălcate de instituţiile statului român. Acest demers vizează bugetarii care au obţinut hotărâri definitive şi irevocabile în instanţele naţionale şi s-au adresat, în prealabil, biroului executorului judecătoresc pentru punerea în executare a hotărârilor”, mai spun reprezentanţii fundaţiei. Un model al procurii care trebuie completată şi trimisă în original de către bugetari poate fi descărcat de pe site-ul FACIAS, .


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-28

TAGURI: judecata, CEDO, bugetari, procedura, FACIAS, instant, salariu, drepturiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image