2017-01-22 18:27


Bugetul Capitalei conţine erori grave, potrivit prefectului. Bătălia pentru banii municipalităţii bucureştene continuă

 |  16:58
Bugetul Capitalei conţine erori grave, potrivit prefectului. Bătălia pentru banii municipalităţii bucureştene continuă
Bugetul Capitalei, în forma prezentatăinstituţiei prefectului pentru a se constata legalitatea sa, conţine erorigrave, cum ar fi faptul că nu ia în considerare amendamentele propuse şi votatede Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), adeclarat, ieri, Mihai Atănăsoaei.

Analizaprefecturii ascos la ivealăpeste 30de situaţii în care sumade bani pentru unele instituţii, investiţiisau pentru unele capitolegeneralenu este aceeaşi cu suma prevăzută în amendamentsau înpropunerile primarului. Astfel, la venituri, primarul a propus suma de 5,14miliarde de lei, consiliul a votat 4,74 miliarde de lei, iar în forma scrisătransmisă prefectului apare suma de 4,71 miliarde de lei.

Pentruînchiderea inelulul median de circulaţie în zona de nord a Capitalei, primarula propus 5,97 milioane de lei, Consiliul General al Municipiului Bucureşti(CGMB)a votat 1,97 milioane de lei, iar în bugetul prezentat prefectuluisuma trecută este de1 milion de lei.

Un caz grav,în opinia prefectului, este reprezentat şi de sumele pentru unele spitale.Astfel, pentru Spitalul “Sfânta Maria”, la capitolul cheltuieli, primarul apropus 28,631 milioane de lei,CGMB a aprobat 33,631 milioane de lei, iarîn forma scrisă apar doar 8,5 milioane de lei.

Atănăsoaeispune că Direcţia de buget din Primăria Capitalei a justificat sumele trecuteîn forma finală pin aceea că s-a luat după forma scrisă a procesului-verbalprezentat de Direcţia de asisteţă tehnică şi juridică din primărie. Cu toateacestea, în forma finală apar amendamente formulate şi aprobatecare nu aufost înregistrate în procesul-verbal. Mai mult, Direcţia de asistenţă tehnică aformulat o atenţionare către Direcţia de buget, pentru a lua în calcul la formafinală a bugetului amendamentele scrise, o altă atenţionare de acest gen fiindformulată de Comisia economică, buget, finanţe din cadrul CGMB. Atenţionărilenu au fost luate în calcul, iar prefectul spune că, dacă reprezentanţiimunicipalităţiiau făcut-o cu intenţie, este vorba despre o faptă penală.Cu toate acestea, prefectul nu a sesizat organele de cercetare penală şi aretrimis bugetul la CGMB, pentru a fi corectat. El spune că ori primarul, oriCGMB poate convoca o şedinţă în caresăfiecorectate erorile.

BugetulCapitalei pe2011, aprobatîn şedinţa CGMB din 28 februarie, a stârnitun veritabil scandal între o parte a consilierilor şi primarul general SorinOprescu, acesta din urmă fiind nemulţumit defaptul că au fost tăiate sumenecesare pentru proiecte prioritare ale oraşului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image