2017-01-17 19:48

SOCIAL


Bugetul Capitalei, re-rectificat

 |  21:00
Bugetul Capitalei, re-rectificat

Bugetul Primăriei Capitalei a fost modificat în urma şedinţei de ieri a Consiliului Bucureşti. RADET a rămas cu 22,5 milioane lei, după ce iniţial CGMB îi oferise 42 milioane de lei. De asemenea, de la RATB au fost luate trei milioane lei, regia rămânând cu 24 de milioane lei. Consilierii au mai redus 1,34 milioane de lei de la Poliţia Locală.

Potrivit viceprimarului Capitalei Mircea Raicu, aceşti bani se vor adresa în principal către investiţii, mai exact vor fi folosiţi pentru plata lucrărilor executate deja, dar pentru care constructorii nu şi-au primit banii. Proiectele vizate sunt supralărgirea Berzei-Uranus, pasajul denivelat Băneasa (care va primi 10 milioane de lei), pasajul Basarab (încă 225.000 lei), străpungerea 1 Mai - 1,161 milioane lei şi pasajul Mihai Bravu, care mai primeşte 5 milioane de lei.

„Nu facem decât să aducem bugetul la starea actuală a cheltuielilor. Cele 26 milioane de lei se vor îndrepta către constructorii unde primarul general şi Executivul făcuseră deja plăţi”, a declarat viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu. De asemenea, printr-un amendament depus de consilierii PSD, cele două milioane de lei care iniţial erau adresate programului „Acasă la Moş Crăciun” (n.r., fonduri alocate primăriilor de sector pentru organizarea evenimentelor specifice Sărbătorilor de iarnă) au fost oferite Centrului de Proiecte pentru Tineret. Proiectul depus de Sorin Oprescu privind contractarea unui împrumut de 800 milioane de euro a fost respins din nou de consilierii generali.

„Cretinii” îl dau în judecată pe Oprescu

Preşedintele CGMB, Călin Murg, a anunţat la finalul şedinţei că la următoarea întâlnire consilierii PDL vor propune înfiinţarea unor comisii de anchetă care să verifice activitatea RATB, ALPAB şi Administraţiei Străzilor. Murg a mai declarat că PDL Bucureşti îl va da în judecată pe Sorin Oprescu după ce acesta i-a jignit pe consilieri într-un interviu acordat ziarului „Puterea“, în care i-a numit cretini. „L-am rugat pe domnul primar în repetate rânduri să recunoască declaraţia pe care a oferit-o şi să-şi ceară scuze în faţa consiliului. Cu toate că i-am arătat dovada, dânsul a continuat să nege că ar fi făcut acele declaraţii”, a declarat Călin Murg. Mai mult, la precedenta şedinţă de consiliu, primarul Sorin Oprescu, agasat de întrebările insistente ale consilierilor, a declarat „nu eu v-am făcut cretini...”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-10

TAGURI: CGMB, sedinta, Raciu, viceprimar, buget, rectificare, Murg, Oprescu, consilieri, interviuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
12 Dec 2011

Cretinismul e o boala,iar Sorin Oprescu este medi c!De ce s-or fi simtit ji gniti,nu inteleg!
ARES
12 Dec 2011

Au vrut pedelacii bani ma i multi pentru RATB,ca do ar au schimbat directorul ,dar deh,nu le-a tinut c u Sorin Oprescu!
GEANINA
13 Dec 2011

Chiar speram ca Oprescu o sa inceteze cu risipa de bani, dar se pare ca el nu vrea sa se lase de inv estitii idioate. Isi bate joc de noi omul asta.
AMA
13 Dec 2011

Oprescu îşi bate joc de bucureşteni. Şi tocmai când speram că o să i nceteze risipa de bani. I ar o luăm de la capăt c u investiţiile tembele a le lui Sorin Oprescu
BOBI
13 Dec 2011

Mă întreb ce vor găsi comisiile acestea de ache tă. Cel mai porbabil nim ic. Cred ca Oprescu a fur at tot pentru campania el ectorală de la anu’
CORI
13 Dec 2011

Oprescu va merge în cur nd la puşcărie.
DENIS
13 Dec 2011

Oprescu trebuie oprit. Nu se mai poate aşa. Trebu ie să meargă repejor la închisoare.
ELA
13 Dec 2011

O sa se aleaga prafu de p rimaru nostru pentru cate manarii a facut pe la sp atele nostru!
FLO
13 Dec 2011

Din asta chiar nu mai ies e. I s-a infundat de tot. Ar trebui demis acum.Jos cu Oprescu Si cu cheltui elile lui exorbitante.
STEFANM
13 Dec 2011

Nu vor gasi nimic comisii le de ancheta deoarece Op rescu a furat tot pentru campania electorala de la anul.
DRAGOS
13 Dec 2011

Pentru ce naiba da iar ba ni la pasajul Basarab? Ce invetitie mai e si asta? Parca era gata. In loc s a mareasca subventia la c aldura el aloca bani pe a beratii!!!Oprescu asta e un escroc de prima clasa, iar sifoneaza bani pentr u capania electorala.
MRUXANDRA
14 Dec 2011

bine ca macar consilierii sunt oameni cu capul pe umeri..ca altfel oprescu ne-ar baga orasul in fali ment cu prostiile lui..
ALINA234
14 Dec 2011

Oprescu trebuie oprit!
GEORGIANA.D
14 Dec 2011

Oprescu isi bate joc de b ucuresteni. Chiar nu vede nimeni acest lucru?
ANDREEA
14 Dec 2011

Poate aceste comisii vor descoperi care smecherii a facut Oprescu la Primar ie.

Adauga un comentariu

Random image