2016-12-09 21:38

SOCIAL


Bugetul Capitalei, re-rectificat

 |  21:00
Bugetul Capitalei, re-rectificat

Bugetul Primăriei Capitalei a fost modificat în urma şedinţei de ieri a Consiliului Bucureşti. RADET a rămas cu 22,5 milioane lei, după ce iniţial CGMB îi oferise 42 milioane de lei. De asemenea, de la RATB au fost luate trei milioane lei, regia rămânând cu 24 de milioane lei. Consilierii au mai redus 1,34 milioane de lei de la Poliţia Locală.

Potrivit viceprimarului Capitalei Mircea Raicu, aceşti bani se vor adresa în principal către investiţii, mai exact vor fi folosiţi pentru plata lucrărilor executate deja, dar pentru care constructorii nu şi-au primit banii. Proiectele vizate sunt supralărgirea Berzei-Uranus, pasajul denivelat Băneasa (care va primi 10 milioane de lei), pasajul Basarab (încă 225.000 lei), străpungerea 1 Mai - 1,161 milioane lei şi pasajul Mihai Bravu, care mai primeşte 5 milioane de lei.

„Nu facem decât să aducem bugetul la starea actuală a cheltuielilor. Cele 26 milioane de lei se vor îndrepta către constructorii unde primarul general şi Executivul făcuseră deja plăţi”, a declarat viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu. De asemenea, printr-un amendament depus de consilierii PSD, cele două milioane de lei care iniţial erau adresate programului „Acasă la Moş Crăciun” (n.r., fonduri alocate primăriilor de sector pentru organizarea evenimentelor specifice Sărbătorilor de iarnă) au fost oferite Centrului de Proiecte pentru Tineret. Proiectul depus de Sorin Oprescu privind contractarea unui împrumut de 800 milioane de euro a fost respins din nou de consilierii generali.

„Cretinii” îl dau în judecată pe Oprescu

Preşedintele CGMB, Călin Murg, a anunţat la finalul şedinţei că la următoarea întâlnire consilierii PDL vor propune înfiinţarea unor comisii de anchetă care să verifice activitatea RATB, ALPAB şi Administraţiei Străzilor. Murg a mai declarat că PDL Bucureşti îl va da în judecată pe Sorin Oprescu după ce acesta i-a jignit pe consilieri într-un interviu acordat ziarului „Puterea“, în care i-a numit cretini. „L-am rugat pe domnul primar în repetate rânduri să recunoască declaraţia pe care a oferit-o şi să-şi ceară scuze în faţa consiliului. Cu toate că i-am arătat dovada, dânsul a continuat să nege că ar fi făcut acele declaraţii”, a declarat Călin Murg. Mai mult, la precedenta şedinţă de consiliu, primarul Sorin Oprescu, agasat de întrebările insistente ale consilierilor, a declarat „nu eu v-am făcut cretini...”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-10

TAGURI: CGMB, sedinta, Raciu, viceprimar, buget, rectificare, Murg, Oprescu, consilieri, interviuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
12 Dec 2011

Cretinismul e o boala,iar Sorin Oprescu este medic!De ce s-or fi simtit jigniti,nu inteleg!
ARES
12 Dec 2011

Au vrut pedelacii bani mai multi pentru RATB,ca doar au schimbat directorul,dar deh,nu le-a tinut cu Sorin Oprescu!
GEANINA
13 Dec 2011

Chiar speram ca Oprescu o sa inceteze cu risipa de bani, dar se pare ca el nu vrea sa se lase de investitii idioate. Isi bate joc de noi omul asta.
AMA
13 Dec 2011

Oprescu îşi bate joc de bucureşteni. Şi tocmai când speram că o să inceteze risipa de bani. Iar o luăm de la capăt cu investiţiile tembele ale lui Sorin Oprescu
BOBI
13 Dec 2011

Mă întreb ce vor găsi comisiile acestea de achetă. Cel mai porbabil nimic. Cred ca Oprescu a furat tot pentru campania electorală de la anu’
CORI
13 Dec 2011

Oprescu va merge în curând la puşcărie.
DENIS
13 Dec 2011

Oprescu trebuie oprit. Nu se mai poate aşa. Trebuie să meargă repejor la închisoare.
ELA
13 Dec 2011

O sa se aleaga prafu de primaru nostru pentru cate manarii a facut pe la spatele nostru!
FLO
13 Dec 2011

Din asta chiar nu mai iese. I s-a infundat de tot. Ar trebui demis acum.Jos cu Oprescu Si cu cheltuielile lui exorbitante.
STEFANM
13 Dec 2011

Nu vor gasi nimic comisiile de ancheta deoarece Oprescu a furat tot pentru campania electorala de la anul.
DRAGOS
13 Dec 2011

Pentru ce naiba da iar bani la pasajul Basarab? Ce invetitie mai e si asta? Parca era gata. In loc sa mareasca subventia la caldura el aloca bani pe aberatii!!!Oprescu asta e un escroc de prima clasa, iar sifoneaza bani pentru capania electorala.
MRUXANDRA
14 Dec 2011

bine ca macar consilierii sunt oameni cu capul pe umeri..ca altfel oprescu ne-ar baga orasul in faliment cu prostiile lui..
ALINA234
14 Dec 2011

Oprescu trebuie oprit!
GEORGIANA.D
14 Dec 2011

Oprescu isi bate joc de bucuresteni. Chiar nu vede nimeni acest lucru?
ANDREEA
14 Dec 2011

Poate aceste comisii vor descoperi care smecherii a facut Oprescu la Primarie.

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Sănătatea, Dezvoltarea și Agricultura, favorizate la a doua rectificare bugetară Cei mai mulți bani la cea de-a doua rectificare din acest an, care va fi probabil aprobată în... 20 Noi 2016 | (0)
Guvernul a adoptat a doua rectificare bugetară Guvernul a adoptat a doua rectificare bugetară din acest an, a anunțat miercuri ministrul... 23 Noi 2016 | (0)