2017-01-18 20:49

SOCIAL


Bugetul Capitalei, respins de Finanţe şi reîntors la Primărie

 |  18:30
Bugetul Capitalei, respins de Finanţe şi reîntors la Primărie

Bugetulmunicipalităţii bucureştene pe 2011 a fost restituit ieri Primăriei Capitaleide către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti – Trezorerie, învederea soluţionării mai multor probleme din cuprinsul acestuia, informeazăPrefectura Capitalei.

Printreproblemele identificate se numără anexa la buget referitoare la aprobareanumărului de posturi şi a fondului de salarii pe 2011 pentru fiecare instituţiesubordonată Primăriei Municipiului Bucureşti. O altă problemă este lipsa decorelare a veniturilor şi cheltuielilor bugetului local, ca urmare aintroducerii de amendamente la aprobarea bugetului local pe 2011.

Direcţiade Finanţe mai cere depunerea situaţiei sumelor decontate de casele deasigurări de sănătate pentru serviciile medicale furnizate şi a sumelor alocatedin bugetul Ministerului Sănătăţii cu această destinaţie. Finanţele solicităşiretransmiterea situaţiei privind gradul de realizare a veniturilorproprii pe anii 2009 şi 2010. Reprezentanţii Direcţiei de Finanţe Bucureşti ausolicitat municipalităţii să dispună măsurile necesare în vederearetransmiterii de urgenţă a bugetului local pe 2011.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat,tot ieri, că bugetul Capitalei pe 2011 trebuie votat din nou, susţinând înacelaşi timp că Ministerul de Finanţe a respins forma cu amendamentele PDL,aprobată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), în 28februarie.

În acelaşi context, prefectul municipiuluiBucureşti, Mihai Atănăsoaei, a afirmat luni că bugetul Capitalei, în formaprezentată instituţiei prefectului, pentru a se constata legalitatea sa,conţine erori grave, cum ar fi faptul că nu ia în considerare amendamentelepropuse şi votate de CGMB.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
23 Mar 2011

Timp pierdut,doar ca asa a vrut PDL-ul!Nici macar cei de la Finante nu au f ost de acord cu amendamen tele PDL.Inca odata,s-a d ovedit ca Oprescu a avut dreptate,iar rolul consil ierilor PDL se rezuma in a-i pune ,sistematic,pied ici lui Oprescu!

Adauga un comentariu

Random image