2017-01-18 04:02

SOCIAL


Bursa locurilor de muncă în Bucureşti: 900 de posturi disponibile

 |  16:08
Bursa locurilor de muncă în Bucureşti: 900 de posturi disponibile
Peste o sutădepersoaneaşteptau, vineri dimineaţă, să intre la Bursa locurilorde muncă din Capitală, unde 40 de angajatori oferă aproximativ 900 de locuri demuncă, cele mai multe fiind pentru absolvenţii de studii medii şi pentrumuncitori calificaţi.

Laora deschiderii Bursei locurilor de muncă din Capitală, în faţa ColegiulEconomic "Viilor" erau peste o sută de oameni, care aşteptau să vadă ofertadelocuri de muncă. Majoritatea celor interesaţi de bursa organizată de AgenţiaMunicipală de Ocupare a Forţei de Muncă (AMOFM) Bucureşti sunt persoane care autrecut de 40 de ani.

PotrivitAMOFM Bucureşti,pentru bursa de vineri au depusoferte40 deagenţi economici din Capitală, în total fiind anunţate 911 locuri de muncă.Dintre acestea, 412, respectiv 45,22 la sută din total, sunt oferite pentruabsolvenţii de studii medii, 250, adică 27,44 la sută, sunt pentru muncitoricalificaţi, 199, reprezentând 21,84 la sută, sunt pentru absolvenţii de studiisuperioare, iar pentru muncitorii necalificaţi sunt anunţate doar 50 deposturi, care reprezintă 5,50 la sută.

Pentruabsolvenţii de studii superioare,principalele posturi oferite sunt deconsilieri asigurări vânzări, consultanţi fiscali, director magazin, inspectorcoordonator asigurări, jurisconsult, inginer construcţii, inginer electronistşi contabil.

Absolvenţiide studii mediipot găsi locuri de muncă precum agent contractări şiachiziţii, agent de asigurări, agent de intervenţie, pază şi ordine,agentturism, agent securitate, agent vânzări, intermediar în activitatecotabilitate şi financiară, lucrător comercial sau statistician.

Muncitoriicalificaţise pot angaja ca electrician întreţinere şi reparaţii,confecţioner ansamblor articole din textile, electrician în construcţii,mecanic utilaje, operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături,tricotaje, materiale sintetice, şoferiautocamioane sau sudori.

Cele50 de posturi destinate muncitorilor necalificaţisunt de paznic, săpătormanual, lucrător pentru salubrizare căi publice, ambalator manual, lucrător,sortator deşeuri reciclabile.

Directoruladjunct al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Elena Baboi,declara, în 15 aprilie, că instituţia pe care o reprezintă intenţionează ca înacest an să organizeze lunar burse generale ale locurilor de muncă, pentru afacilita întâlnirea angajatorilor cu cei care îşi caută un loc de muncă.

DirectorulAMOFM Bucureşti, Adriana Iorga, spunea atunci că următoarea bursă a locurilorde muncă din Capitală va fi organizată în mai, precizând că organizarea unorastfel de evenimente este cerută şi de către angajatori, care în ultima vremeprimesc doar CV-uri online şi care doresc să interacţioneze direct cu viitoriiangajaţi, ocazie oferită de aceste burse.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-03-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image