2018-07-18 19:44


BUZĂU: Cursuri suspendate în peste 80 de unităţi de învăţământ, din cauza viscolului

 |  13:41
BUZĂU: Cursuri suspendate în peste 80 de unităţi de învăţământ, din cauza viscolului

Aproximativ 80 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău sunt închise marţi, din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Buzău, sunt închise şcolile numărul 7 şi numărul 11 din municipiul reşedinţă de judeţ, dar şi 79 de unităţi de învăţământ din comunele Mihăileşti, Padina, Smeeni, Glodeanu Siliştea, Glodeanu Sărat, Florica, Scutelnici, Largu şi Ghergheasa. Este vorba despre comune aflate în partea de sud a judeţului, unde ninge viscolit, iar vizibilitatea este extrem de redusă. De asemenea, elevii navetişti de la Liceul de Artă din Buzău au fost anunţaţi să nu vină marţi la cursuri.

În judeţul Buzău, conducerea Inspectoratului Şcolar a lăsat la latitudinea directorilor şcolilor să suspende cursurile în ziua în care judeţul se află sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol.

În judeţ ninge de mai bine de cinci ore, o situaţie critică înregistrându-se în partea de sud a judeţului, unde vântul suflă cu putere şi viscoleşte zăpada, îngreunând circulaţia. Totuşi, potrivit autorităţilor locale, niciun drum din judeţul Buzău nu este închis până la ora transmiterii acestei ştiri, iar 11 utilaje intervin pentru curăţarea zăpezii de pe şosele.

Marţi, între orele 4.00 şi 14.00, Capitala şi nouă judeţe din sudul ţării sunt sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, pentru alte 14 judeţe fiind emis cod galben. Avertizarea cod portocaliu vizează judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Giurgiu, Teleorman, Vâlcea, Argeş şi Olt.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-08-22

TAGURI: Buzau, scoala, inchis

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.