2018-12-10 20:02


Ca la potop. Locuințe inundate, probleme cu transportul în comun, căi rutiere surpate

 |  19:55
Ca la potop. Locuințe inundate, probleme cu transportul în comun, căi rutiere surpate

Angajaţi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au fost solicitaţi în intervină în peste 60 de situaţii pentru extragerea apei acumulate în locuinţe şi gospodării din Bucureşti şi judeţul Ilfov, în urma ploilor căzute în cursul zilelor de marți și miercuri. Primăria Capitalei a convocat comandament de urgenţă.

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au fost solicitaţi să intervină în cazul a patru gospodării inundate, una fiind în Bucureşti şi alte trei dintre acestea în judeţul Ilfov, la Cernica, Afumaţi şi Dobroeşti.

Şi angajaţii Apa Nova au fost solicitaţi să intervină în 32 de situaţii, fiind semnalate nouă situaţii de acumulări de apă şi 20 de canale înfundate. 12 de echipe Apa Nova sunt în teren pentru a rezolva problemele cauzate de ploaie semnalate de bucureşteni.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis două atenţionări, respectiv cod galben şi cod portocaliu de ploi, valabile de marţi până joi.

Avertizarea cod portocaliu de ploi abundente este valabilă de marţi, de la ora 18.00 şi până miercuri la ora 20.00.

La intersecţia Bulevardului Corneliu Coposu cu strada Sfânta Vineri a fost semnalată o surpare în carosabil, la faţa locului fiind un echipaj al Poliţiei Rutiere. De asemenea, au fost informaţi şi reprezentanţii Apa Nova dar şi cei de la Administraţia Străzilor. Din declarațiile reprezentanților acestor instituții, se pare că reabilitarea carosabilului va dura cel puțin două săptămâni. S-a circulat cu mare dificultate în toată Capitala, dar în special în zonele Răzoare, Piaţa Sudului, Antiaeriană, Ghencea-13 septembrie, Ştefan cel Mare, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti şi în zona Piaţa Victoriei.

La staţia de metrou Unirii, pasajul care face legătura între cele două magistrale a fost plin până la refuz, miercuri dimineaţă. Sute de oameni s-au adăpostit de ploaie şi vânt şi s-au înghesuit. Aglomeraţie a fost şi pe scările care duc către peroanele de metrou, dar şi în garniturile care abia dacă îşi mai puteau închide uşile, scrie digi24.ro.

Nici în autobuze nu a fost mai bine, ploaia abundentă a îngreunat traficul şi s-a circulat bară la bară.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-12

TAGURI: potop, locuinte inundate, transport in comun, cai rutiere
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...