2017-01-22 05:48

SOCIAL


Cabinete medicale şi stomatologice în şcoli

 |  18:17
Cabinete medicale şi stomatologice în şcoli

Senatorii au aprobat, ca primă Cameră, o propunere legislativă care reglementează organizarea de cabinete medicale şi stomatologice în unităţi de învăţământ public sau privat.

În proiectul legislativ este prevăzută obligativitatea cursurilor de prim-ajutor în sistemul educaţional, invocându-se ca argument creşterea alarmantă a accidentelor în şcoli. Printre amendamentele propuse de Comisia pentru sănătate şi însuşite de plen se numără şi cel referitor la organizarea de cabinete medicale şi de medicină dentară în unităţile de învăţământ preuniversitar şi universitar. Un altul prevede că aceste cabinete medicale şcolare să se afle în subordinea autorităţilor administraţiei publice locale. Coordonarea lor se va face de către Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică.

Potrivit propunerii legislative, aşa cum a fost modificată, cabinetele de medicină şcolară vor funcţiona pe toată perioada activităţii şcolare în unităţile de învăţământ public sau privat.

Activitatea desfăşurată în cadrul cabinetelor de medicină şcolară va fi finanţată prin transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale, prin bugetul Ministerului Sănătăţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image