2018-11-18 12:36


Cadou otrăvit de Ziua Naţională. Gabriela Firea îndeasă pumnul în gâtul angajaţilor

 |  12:46
Cadou otrăvit de Ziua Naţională. Gabriela Firea îndeasă pumnul în gâtul angajaţilor
P24

Primarul general recidivează. Gabriela Firea a emis o nouă Notă de Serviciu, care încalcă prevederi ale Constituţiei şi expune funcţionarii publici prevederilor Codului Penal, interzicându-le să reclame infracţiuni comise în timpul serviciului.

Cadou otrăvit de Ziua Naţională. Gabriela Firea îndeasă pumnul în gâtul angajaţilor
zoom

Din 28 noiembrie, funcţionarii din Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) nu mai au dreptul să reclame sau să sesizeze, ca orice cetăţean prin registratura generală fapte de corupţie comise de colegii lor.

Iată textul Notei de Serviciu:

“Începând cu data prezentei Note de Serviciu, NU se mai înregistrează prin Centrul de Informare şi Documentare pentru Relaţia cu Cetăţenii (CIDRC) – nr. CRM, următoarele:

• corespondenţa între direcţiile de specialitate din cadrul PMB – aceasta va fi înregistrată obligatoriu în cadrul direcţiilor, urmând a se formula, dacă este cazul, răspuns sau a se redirecţiona conform competenţelor de soluţionare;

• cererile sau reclamaţiile individuale ale personalului PMB în calitate de angajat PMB, conform Regulamentului Intern al aparatului de specialitate al Primarului General şi al aparatului permanent de lucru al CGMB – Capitolul VI “Procedura de soluţionare a cererilor şi reclamaţiilor individiale ale salariaţilor”.

Angajaţii Primăriei Capitalei sunt revoltaţi şi simt că se instituie “cortina de fier” la Municipalitate. “Nota de Serviciu”  poate fi atacată în contencios administrativ, dar angajatul va fi dat afară fără multe comentarii.

“Conform OG 27/2002, există alte căi prin care trebuie să mi se dea dreptul la petiție chiar dacă sunt angajată a PMB. Și eu cum sunt Gigi contra voi face chiar azi nişte petiţii către Doamna”, spune o angajată pe reţelele de socializare. “Se pare că nu mai are voie nimeni să zică şi să facă nimic. Am văzut aseară la Realitatea ce putem păţi dacă dorim cumva să-i aducem la cunoştinţă Doamnei Primar nereguli sau să-i comunicăm că nu suntem de acord cu ce propune dumneaei. Mi se pare strigător la cer ceea ce se întâmplă”, scrie altcineva.

Ce spune Codul Penal

“Omisiunea sesizării organelor judiciare”  Capitolul II, Infracţiuni care împiedică înfăptuirea justiţiei, art 263

“Fapta funcţionarului public care, luând cunoştinţă de săvârşirea unei infracţiuni în legătură cu serviciul în cadrul căruia îşi îndeplineşte sarcinile, omite sesizarea de îndată a procurorului sau a organului de urmărie penală, potrivit legii de procedură penală, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 5 ani. Dacă fapta este săvârşită de către un funcţionar public cu atribuţii de conducere sau de control, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 7 ani”.

Se încalcă şi Constituţia

Ciprian Ciucu, consilier general PNL, dat în judecată de primarul general Gabriela Firea pentru comentariile la adresa edilului, spune că “prin această decizie se îngrădeşte dreptul la petiţionare (art. 51) din Constituţia României, drept pe care-l au toţi cetăţenii, indiferent dacă sunt sau nu sunt angajaţi ai PMB. Este neclar ce urmăreşte prin acestă decizie şi este datoria doamnei primar să o explice. Din punctul meu de vedere, această decizie face parte dintr-o serie de decizii menite să secretizeze activitatea PMB”, a declarat pentru PUTEREA Ciucu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-29

TAGURI: cadou, ziua nationala, gabriela firea, anagjati, primar general, cod penal
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
29 Noi 2016

NEVASTA DE MAFIOT INTERLOP TERORIST....ATI ALES CURVA ASTA MISA-BIVOLARU LA PRIMARIE....DOBITOCILOR....CREIERE DE CURCA BEATA...ATI VAZUT ASEARA CINE E PANDELE...MAFIA IMOBILIARA..MANA IN MANA CU MAFIILE TIGANESTI SI CU INTERLOPI CONDAMNATI....INCLUSIV CU UN TERORIST DE MARE CALIBRU DIN CUBA...CU UN TRAFICANT INTERNATIONAL DE COCAINA DIN VENEZUELA........PROSTII DRACULUI..ILFOV A FOST DINTOTDEAUNA MAFIA DIN DECEMBRIE 89 ..LA FEL SNAGOV PRISMA-CORBEANCA............CINE DRACU AVEA CONSTRUCTIE DE VILE LA CORBEANCA?....MAFIA IMOBILIARA "KUSHER".....TROICA NASTASE-HREBENCIUC-MIKY SPAGA...RATIAI DRACU DE BOI..VA PLAC TERORISTII KUSHER...ATUNCI SA NU MAI PLANGETI CA VA OMOARA CATEVA MII DE COPII CA SA SE DISTREZE..INSEAMNA CA ACCEPTATI SI MASACRELE DE COPII SI MINERIADELE...SUNT KUSHER...SI MAFIA IMOBILIARA E TOT KUSHER.,..SI BORDELUL BIVOLARU DE LA MARIOTT.HERASTRAU...ETCETERA
CONSTANTIN
29 Noi 2016

ASTA SE INTAMPLA ATUNCI CAND O GOLANCA POLITICA AJUNGE SA DEPASEASCA LIMITA INCOMPETENTEI. ZDREANTA PUPINCURISTA A FAM. VOICULESCU , TIITOAREA LUI PANDELE IN CLOPOTNITA CAND BARBATUL EI TRAGEA SA MOARA SI FILOLOAGA " EMINENTA " A CAREI FIU A LUAT NOTA 1,25 LA LIMBA ROMANA LA BAC - ASTA ESTE DE FAPT PARVENITA IN POLITICA !
SLUGA LUI FELIX MOTANU PUSCARI
29 Noi 2016

ANALFABETII , INCULTII ,CORUPTII ,LICHELELE ,BUGETARII SI PENSIONARII NOSTALGICI DUPA COMUNISM ALEG ORGANIZATIA MAFIOTA p.s.d.ASTA ATI VOTAT ,ASTA AVETI .SANTAJISTA NU SE DEZMINTE ,COMITE ABUZ DUPA ABUZ BAGAND FRICA IN ANGAJATII CARE CULMEA ,AU VOTATO. SAVA FIE DE BINE FREIERILOR ,CAND VETI INVATA CA CE IESE DIN ILIESCU SE CHEAMA CRIMA SI TEROARE. ATI VOTAT PE CEI CARE IN '89 AU OMORAT TINERI NEVINOVATI CA SA LUCRATI VOI IN PRIMARIE CONDUSA DE O BOLSEVICA EDUCATA LA SCOALA PUSCARIASULUI voiculescu NEVASTA DE INFRACTOR PLAGIATOR SI FINA PUSCARIASULUI becali. RUSINE PENTRU CEI CARE AU VOTAT ASEMENEA MIZERIE CA PRIMAR.
CATRE ANAF, PMB, INSPECTORATUL
30 Noi 2016

in Bucuresti, in zone ultracentrale sunt SANTIERE ILEGALE, fara AUTORIZATII la IMOBILE de PATRIMONIU care functioneaza de peste 4 luni de zile ILEGAL, cu "BINECUVANTAREA" PRiMARULUI GENERAL si A UNOR PERSOANAJE din CGMB, cu MUNCA la NEGRU!
OTREPE DE DREAPTA
30 Noi 2016

mai lasati gura nu mai hamaiti drogatilorCrocodilul nu si a mai luat pastilele si haraie prin gard Trec ele si alegerile astea si vom vedea
3 POSTARI ALE
30 Noi 2016

aceluiasi individ psihopat decompensat Latra si imprastie venin in toate directiile Ce ai patit psiho ce ti a facut doamna primar a omorat o pe mata ? Dihanie bolnava
Random imageUltimele stiri


loading...