2019-02-22 12:28


Cadoul pregătit de Guvern Gabrielei Firea

 |  19:45
Cadoul pregătit de Guvern Gabrielei Firea
P24

Firma Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), furnizorul de agent termic pentru Capitală, ar putea fi transferată de la Ministerul Energiei la Primăria Capitalei. Astfel se va împlini visul primarului general, Gabriela Firea, care nu s-ar mai zbate să caute soluţii pentru ştergerea datoriilor pe care RADET le are la ELCEN.

Ameninţarea de oprire a gazelor pentru furnizarea agentului termic în Capitală a fost ca o sabie deasupra capului Gabrielei Firea în ultimele şase luni. Potrivit programului de guvernare, actualul Executiv PSD-ALDE este dispus să transfere ELCEN, furnizorul de agent termic al RADET, de la Ministerul Energiei la Primăria Capitalei. Acest lucru va permite celor două firme, aflate în prezent în insolvenţă, să fuzioneze şi să li se şteargă datoriile istorice. Datoria pe care RADET o are la ELCEN este de peste 3,6 miliarde de lei.

În programul de guvernare pentru perioada 2017-2020 se arată că “ELCEN va fi transferată în patrimoniul municipiului București, dacă municipalitatea va solicita acest lucru”. Transferul este programat pentru sfârşitul acestui an, mai exact pentru ultimul trimestru din 2017. Potrivit unor surse, este posibil ca și planurile de reorganizare ale celor două companii să aibă în vedere fuziunea. RADET este deţinută de Primăria Capitalei, iar ELCEN este controlată de Ministerul Energiei, cu 97,5% din acțiuni, restul de 2,5% fiind în posesia Romgaz, principalul furnizor de gaze naturale al ELCEN și unul din cei mai mari creditori ai acesteia. De asemenea, Romgaz se află tot sub controlul Ministerul Energiei, care deține peste 70% din acțiunile producătorului de gaze.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-05

TAGURI: radet, elcen, gabriela firea, cadou, guvern
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TUDOR POPESCU
06 Ian 2017

A PROMITE E F F USOR !! Numai ca pentru asta trebuie modificat CONCEPTUL PROPRIETATII adica sa se permita EXPROPRIEREA A 20 MILIOOANE DE ROMANI CU VALOAREA ELCEN SI IMPROPRIETARTIREA A 2 MIL DE BUCURESTENI CU VALOREA ELCEN . adica ne trebuie o alta constitutie .. aia socialista
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...