2017-01-20 22:17

SOCIAL


Cadrele didactice din Suceava şi Botoşani protestează luni în Capitală

 |  16:04
Cadrele didactice din Suceava şi Botoşani protestează luni în Capitală
Circa 300 decadre didactice din judeţele Suceava şi Botoşani, afiliate la FederaţiaSindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), vor picheta luni sediul MinisteruluiEducaţiei, pentru a protesta astfel faţă de neplata salariilor aferente luniifebruarie.

Protestul vaavea loc între orele9.00 şi 16.00. În paralel,continuă greva generală la nivelul unităţilor de învăţământ din cele douăjudeţe. "Membrii noştri de sindicat sunt dispuşi să continue aceste forme de protest până cândGuvernul României va găsi o soluţie pentru rezolvarea problemelor salariale.Atragem atenţia autorităţilor statului că astfel de probleme vor apărea şi înrestul judeţelor, întrucât fondurile destinate pentru plata salariilor nu ajungdecât până în luna octombrie a acestui an, ceea ce înseamnă că în lunilenoiembrie-decembrie 2011 angajaţii din învăţământ riscă să nu îşi primeascăsalariile. Esterevoltător ceea ce se întâmplă cu angajaţii din şcolile din Botoşani şi Suceavacare sunt împinşi de Guvernul României să rămână în grevă generală. În ciudademersurilor făcute şi a protestelor, nimic nu sensibilizează acest Guvern.Oamenii sunt de-a dreptul disperaţi, iar acţiunile de protest pot scăpa de subcontrol",spune preşedintele FSLI,Simion Hăncescu.

ÎnjudeţeleSuceava şi Botoşani, circa 13.000 de angajaţi din educaţie sunt în grevă dedouă săptămâni pentru că nu şi-au primit salariile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-11-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image