2018-12-12 05:50


Câini-ghid pentru nevăzători şi în România

 |  21:00
Câini-ghid pentru nevăzători şi în România

Imaginile cu un nevăzător ghidat de un câine pe străzi nu vor mai putea fi văzute doar în filmele americane. Un ONG din România a demarat un proiect îndrăzneţ, iar în 2014, cinci câini-ghid ar urma să fie oferiţi unor proprietari care şi-au pierdut vederea.

În momentul de faţă, în ţara noastră există doar doi câini-ghid. Unul are deja un proprietar, în timp ce o căţea rasa Golden Retriever a fost adusă special pentru înmulţirea speciei. “Midnight, căci aşa o cheamă, a dat naştere la cinci puişori, iar cursurile vor dura trei ani. În 2014, estimăm că vor fi oferiţi unor stăpâni. Drumul este lung şi anevoios, dar avem încredere”, ne-a spus Agnes Kosma, reprezentanta clubului Leo, tineretul celebrului ONG internaţional Lions. Practic, timp de trei ani, la Bucureşti vor fi aduşi instructori din străinătate pentru pregătirea căţeluşilor, care după această perioadă vor răspunde la peste 100 de comenzi, iar până la sfârşitul vieţii, numărul se va tripla. O primă demonstraţie a unui ghid este programată pentru vineri, când la Sibiu va sosi căteluşa Chloe, care are grijă de mai mult timp de un stăpân nevăzător.

 Agnes Kosma este entuziasmată de faptul că mai multe persoane publice şi-au manifestat interesul de a-i ajuta pe oamenii cu probleme. “Am primit deja un prim ajutor de la Paula Seling, care va concerta vineri la Sibiu, în Oldie’s Pub,pro-bono pentru finanţarea proiectului”, a mai declarat preşedinta forumului continental al clubului Leo care are loc în premieră la Sibiu şi unde participă 180 de reprezentanţi din toată Europa.

O pădure Leo” la Cisnădie

Câinii-ghid pentru România fac parte dintr-un plan mai amplu al organizaţiei. În cadrul întâlnirii care are loc în această săptămână la Sibiu, azi, va avea loc un târg cu produse tradiţionale din cele 23 de ţări participante, după ce ieri, la Cisnădie, au fost plantaţi 175 de copaci. Acţiunile vor continua până vineri seară, perioadă în care vor avea loc diferite ateliere pentru tineri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-05-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...