2017-01-24 19:31


Sorin Oprescu, campania și copiii

 |  21:00
Sorin Oprescu, campania și copiii

Deşi acum o lună susţinea sus şi tare cât este de mulţumit de felul în care se desfăşoară Programul BEI, câte şcoli sunt date în folosinţă deja şi ce performanţe uimitoare se vor mai înregistra până la sfârşitul anului, se pare că primarul Sorin Oprescu îşi ia vorbele înapoi.

De data aceasta, pentru a-şi mai asigura câteva voturi pentru candidatura de anul viitor îşi exprimă nemulţumirea faţă de desfăşurarea programului, aruncând vina pe constructori.

“Lucrările efectuate şi şcolile date în folosinţă nu merg la capacitate maximă. Sunt probleme la utilităţi şi dotări. Cu 295 de constructori am pornit la drum, s-au selectat câţiva, dar nu a funcţionat. Unii îşi văd de treaba lor, alţii nu. E vina mea că nu am fost în stare să îi dau pe toţi afară. Nu mă scuz, dar e adevărat. A început să semene totul cu urcatul Golgotei. Până anul viitor sper să închei Programul BEI”, a declarat Oprescu.

Bomboana de pe colivă

Acum primarul general “speră” să termine un program care, dacă ar fi beneficiat de o bună organizare, nu ar fi întâmpinat nici o dificultate. Planul de reabilitare a şcolilor, făcut practic pe nevăzute, a dus la disfuncţionalităţile actuale. Un exemplu concludent ar fi o şcoală din sectorul 4 în al cărei plan de reabilitare nu a intrat şi un banal gard, o scurgere din jurul terenului de sport, care să fie adaptată secolului al XXI-lea, o pompă de reciclare a apei pentru bazinul de înot care şomează de nu se mai ştie când, iar elevii nu-l pot folosi.

Dar acum, în prag de an electoral, să uităm neregulile şi să ne concentrăm pe alte promisiuni. Şi ce poate fi mai interesant decât un “Plan de acţiune pentru anul şcolar 2011-2012”.

Elevilor nu li se oferă şansa desfăşurării unei activităţi optime în unităţile de învăţământ, dar li se oferă implicarea în domeniul media. Primăria vrea să transforme elevii în jurnalişti, prin înfiinţarea unor redacţii, în şcoli şi licee, o şcoală de televiziune, ambele adresate celor cu vârste între 7 şi 19 ani. Pe lista de promisiuni figurează vacanţe la Viena şi pe litoralul românesc pentru elevii cu performanţe, o revistă şi o emisiune, ambele dedicate elevilor şi cadrelor didactice, ateliere de creaţie vestimentară sub îndrumarea unor creatori de modă consacraţi, cursuri şi sesiuni foto profesionale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-09-21

TAGURI: Sorin Oprescu, primar, programul BEI, voturi, candidaturaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
22 Sep 2011

Un om care toata viata a avut responsabilitati,ca medic,director de spitale sau edil,nu poate fi niciodata multumit pe deplin!E intotdeauna loc de mai bine,dar cine sa-l inteleaga pe Sorin Oprescu?
Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală