2018-07-19 18:54


Campusurile şcolare, finalizate cu bani de la Banca Mondială

 |  16:30
Campusurile şcolare, finalizate cu bani de la Banca Mondială

Fostul ministru al educaţiei Ecaterina Andronescu, care este în prezent preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Senat, susţine contractarea unor împrumuturi de la Banca Mondială pentru finalizarea lucrărilor la cele 162 de campusuri şcolare începute în urmă cu cinci ani.

Andronescu a declarat că demersurile au fost demarate, Banca Mondială dându-şi acordul de principiu pentru finanţarea acestor investiţii. “În perioada cât am fost la minister, din iulie până în decembrie, eram conştientă de acest lucru, motiv pentru care am demarat discuţiile cu Banca Mondială pentru a încerca să obţinem un împrumut dedicat finalizării construcţiilor începute. Proiectul se află în curs de finalizare”, a afirmat Ecaterina Andronescu. Fostul ministru susţine că până la începerea efectivă a lucrărilor este nevoie de o reanalizare a proiectelor, principalul obiectiv al Ministerului Educaţiei fiind finalizarea spaţiilor dedicate exclusiv învăţământului. Ecaterina Andronescu a subliniat că împrumutul de la Banca Mondială ar putea fi folosit şi pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a şcolilor, unde investiţiile au fost începute şi abandonate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639873-11-06

TAGURI: campus scolar, Ecaterina Andronescu, imprumut, Banca Mondiala, fonduri, lucrari, constructie

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.