2018-12-12 02:53


Când scăpăm de vize pentru SUA. Anunţul americanilor

 |  18:20
Când scăpăm de vize pentru SUA. Anunţul americanilor

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, le-a transmis românilor că ţara noastră merge în direcţia cea bună, dar nu pot încă merge în SUA fără viză.

Aflat miercuri într-o vizită de informare la Alba Iulia, ambasadorul american a fost abordat, la ieşirea din Catedrala Romano-Catolică, de un student la Drept care l-a întrebat când anume şi ce condiţii trebuie îndeplinite pentru a fi eliminate vizele pentru români.

“Cele mai multe dintre acestea au fost îndeplinite, ca urmare a lucrărilor Guvernului, dar una este faptul că numărul de aplicanţi cărora li se refuză viza trebuie să scadă sub un anumit nivel. Merge în direcţia cea bună, (...) România se îndreaptă în direcţia cea bună. Cealaltă posibilitate este ca SUA să schimbe legislaţia şi există o discuţie activă, susţinută de Administraţia Obama, de a schimba legea şi de a schimba condiţiile, ceea ce ar avea un efect imediat şi pentru români. Imigraţia este un subiect foarte sensibil în SUA chiar acum, la ora actuală, şi, astfel, acest fapt a împiedicat Congresul de la a face modificări în legile noastre, dar este o direcţie care este susţinută de către Preşedinte”, i-a spus studentului la Drept ambasadorul Hans Klemm.

Ulterior, diplomatul a fost întrebat pe acest subiect şi de către jurnalişti.

“Este un subiect complicat, dar ceea ce aş vrea să spun este faptul că Administraţia Obama a lucrat cu Congresul SUA pentru a schimba legea. Dacă se va schimba, va permite românilor şi altor cetăţeni din ţări din Europa de Est să beneficieze de Visa Waiver Program. Aceasta implică o schimbare de legislaţie. Imigraţia este un subiect foarte sensibil în Statele Unite, aşa cum este şi în alte ţări. Preşedintele, administraţiile sale, Secretarul de stat, eu, sperăm ca Congresul SUA să schimbe în timp legea pentru ca România să fie eligibilă pentru programul vizelor”, a concluzionat ambasadorul SUA la Bucureşti, scrie Stiripesurse.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-11

TAGURI: vize, sua, ambasador, americani
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...