2018-09-24 12:48


Capitala ciuruită de lucrări. Primăria atacă în justiţie constructorii de la metrou

 |  21:01
Capitala ciuruită de lucrări. Primăria atacă în justiţie constructorii de la metrou
P24

Capitala pare condusă de gaşca lu’ Dorel. În plină iarnă, asfaltatorii şi Distrigaz s-au apucat de lucrări. Nici RADET nu se lasă mai prejos, iar Metrorex se pare că nu a avansat lucrările pentru reluarea circulaţiei rutiere de la Eroilor, în urma surpării terenului. Nici pe strada Valea Oltului nu a fost reluat traficul rutier, deşi termenul de finalizare a lucrărilor a fost depăşit. Deşi ninsorile bat la uşă, potrivit previziunilor meteorologice, iar traficul este infernal la toate orele din zi, muncitorii nu dau zor cu intervenţiile şi reparaţiile.

Cu toate că de vineri şi sâmbătă se anunţă ploi, iar duminică va ninge în Capitală, mai multe instituţii şi companii s-au apucat de lucru. Compania de gaze s-a apucat să ciuruiască pe carosabil la Podul Eroilor, unde şi aşa este restricţionată circulaţia, şi la Podul Cotoceni. Pentru o groapă de 3-4 metri lungime, muncitorii au ocupat circa 30 de metri din carosabil, aşa că de două zile, în zona Eroilor, se circulă bară la bară. Lucrări programate de Distrigaz Sud Reţele s-au făcut pe mai multe străzi din Bucureşti. Potrivit informării solicitate, toate aceste lucrări s-au finalizat în aceeaşi zi. Informăn compania de gaze că pe Splaiul Independenţei se lucrează la reţeaua de gaze de două zile si lucrările se tot extind în loc să fie terminate. Alte străzi afectate de “lucrările programate la reţeaua de distribuţie” au fost pe străzile Fruntaşului, Someşului, Soldat Dima Dumitru, Siret, Copilului, Rotaşului, Trotuşului, poet Buzdugan Constantin, Puşcasului, Ţintaşului, Bratocea, Măgura Slătioarei, Sutaşului, Griviţei, intrarea Sutasului. De asemenea, s-a lucrat în Piaţa Gării de Nord şi multe alte străzi. Practic, compania a programat lucrări în plică iarnă în aproepe toate sectoarele Capitalei.

Asfaltări

Astupările gropilor din asfalt din zona Foişor nu puteau fi făcute decât în ultima zi cu soare, circulaţia pe bulevardul Ferdinand şi spre Moşilor fiind dată peste cap. Troleibuzele şi autobuzele aşteptau minute în şir la un semafor până să poate trece. Din partea autorităţilor locale nu a venit nici un anunţ.

Municipalitatea, în război cu constructorii metroului

După o lună de la surparea terasamentului în zona Eroilor, lucrurile nu au avansat. Termenul de finalizare a lucrărilor avansat de constructorii de la metrou este de 22 martie, dar deranjul este imens pentru bucureşteni. “Pentru finalizarea refacerii zonelor afectate, vor fi iniţiate acţiuni de redare a traficului în etape succesive, ţinând cont de implicaţiile ce derivă din necesitatea de a muta transportul de suprafaţă (troleibuz) astfel încât acesta să nu fie întrerupt”, anunţa pe 15 decembrie 2015 Metrorex. De atunci, nu s-a mai cumunicat nimic. “Constructorul lucrează foarte lent şi Primăria Capitalei nu are posibilitatea amendării. Maximum de amendă ce poate fi dat este de 1.500 de lei, ceea ce este ridicol. Vom acţiona în judecată constructorul pentru blocarea circulaţiei oraşului. Altfel nu se poate”, a declarat pentru PUTEREA purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, Alexandru ICHIM. În acest timp, patru familii afectate de surparea terenului şi-au părăsit casele, iar circulaţia a sute de mii de oameni este îngreunată. 

Întârzieri sunt şi la Valea Oltului, unde circulaţia este restricţionată, deşi Metrorex susţiunea că la sfârşitul anului trecut se va intra în normalitate. Din nefericire din acest weekend revine vremea nefavorabilă şi totul va îngheţa dint toate punctele de vedere.

Lucrări programate

Şi regia de termoficare a anunţat lucrări programate în zona Unirii şi Libertăţii, unde va fi oprită apa caldă şi căldura. 47 de blocuri vor fi afectate în toiul iernii pentru cel puţin 24 de ore, dar cutuma românească arată că intervalul s-ar putea prelungi. „Decizia începerii acestor lucrări a fost luată având în vedere temperaturile exterioare pozitive, precum şi prognoza meteo anunţată cu valori în scădere pentru zilele următoare. Din durata totală a intervenţiei la o avarie sau lucrare, perioada cea mai lungă de întrerupere a furnizării energiei termice către consumatori este cauzată de golirea instalaţiei şi ulterior, după intervenţia propriu-zisă, încărcarea sistemului pentru reluarea furnizării încălzirii şi a apei calde către blocuri”, se justifică RADET.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-14

GALERIE MEDIATAGURI: primaria capitalei, lucrari, constructori, metrou
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NU ”PARE”,
14 Ian 2016

chiar e condusă de Doreli multiplicați! Oamenii strâng din dinți, înjură cu sârg din pricina disconfortului dar își văd (în cele din urmă) de viața și treburile de peste zi. Pe asta și mizează ăștia cu nume de Dorel fiindcă, dacă stai să te gândești la toate rahaturile care ne umplu de ”respect” până peste cap neexistând legi și capăt pentru ele, chiar înnebunești! În schimb, modelul Dorel își vede de-ale sale afaceri, întârzieri, împrăștiindu-se ca HIV-ul! Așa se ”moare” puțin câte puțin, până când dai colțul de la o simplă răceală. Avem veterani - borduriștii VIDEAN-iști, plus alți șmecheri evazioniști care fac front comun când e vorba de furăciuni și de bani spălați și albiți pe turta Statului.
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...