2017-01-18 04:02

SOCIAL


Capitala ar putea rămâne fără toalete ecologice. Duelul dintre Oprescu şi consilierii generali lasă Bucureştiul fără servicii de deratizare

 |  18:31
Capitala ar putea rămâne fără toalete ecologice. Duelul dintre Oprescu şi consilierii generali lasă Bucureştiul fără servicii de deratizare
Bucureştiul ar putea rămâne fără toalete ecologice şi servicii de deratizaredacă prefectul Capitalei va semna bugetul Primăriei pe 2011. Bugetul Capitalei, rezultat în urma conflictului politic dintreConsiliul General al Municipiului Bucureşti şi primarul Sorin Oprescu, nucuprinde bani pentru toaletele ecologice sau pentru lupta împotriva ţânţarilorsau a şobolanilor. Firma care se ocupă de WC-urileecologice atrage atenţia asupra necesităţii existenţei toaletelor ecologice înBucureşti.

Disputa politică dintre reprezentanţiiConsiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) şi primarul Capitalei,Sorin Oprescu, ar putea avea urmări grave asupra vieţii de zi cu zi acetăţenilor.

Conducerea firmei susţine că toaletele ecologice şi-audemonstrat utilitatea şi că reprezentanţii administraţiei locale au comisprobabil o eroare cândnu au alocat nici un ban pentru aceste servicii. “Nu vom putea asigura serviciile de vidanjare a toaletelor publice dinBucureşti dacă bugetul pe 2011 va fi semnat de prefectul Capitalei, în actualaformă. Weekend-ul acesta, oamenii care au ieşit în parculHerăstrău au stat 25 de minute la coadă la toaletă. Eu cred că a fost oneatenţie a administraţiei locale. Noi suntem trecuţi la capitolul servicii. Nuse specifică însă despre ce servicii este vorba. Probabil că reprezentanţii consiliuluilocal au tăiat din eroare ”, ne-adeclarat directorul tehnic al firmei care se ocupă de toaletele ecologice dinCapitală, Marian Dumitru.

În urma desfiinţării serviciului de toalete ecologice vor avea de suferit toţi cetăţenii Bucureştiului, precum şi persoanelecu dizabilităţi locomotorii.

Numărul toaletelor ecologice din Capitală a fost diminuattreptat din 2002, însă, după ce va fi aplicat bugetul pe 2011, nu va mai rămânenici o cabină, în condiţiile în care în Bucureşti nu există, practic, WC-uripublice. Astfel, când Traian Băsescu deţinea fotoliul de primar general,Capitala avea 1.000 de toalete ecologice. Adriean Videanu a redus numărulcabinelor la 500, iar acum, consilierii generali sunt pe cale să desfiinţeze întotalitate acest serviciu.

Bucureştiul va fi invadat de şobolani şi ţânţari

Pe lângă toaletele ecologice, ar putea să dispară şiserviciul de deratizare. Astfel, municipalitatea nu va mai putea stopaînmulţirea şobolanilor şi a ţânţarilor.

Edilul şef al Capitalei, Sorin Oprescu, a atacat îninstanţă bugetul aprobat de Consiliul General, pentru că au fost alocaţi baniinsuficienţi pentru Pasajul Basarab şi pentru Stadionul Naţional. Oprescu nu apomenit însă nimic de o problemă cu efect imediat asupra vieţii bucureştenilor,aşa cum este cea a dispariţiei toaletor ecologice şi a serviciului dederatizare. Chiar dacă primarul general va câştiga procesul cu CGMB, tot arputea fi prea târziu pentru păstrarea toaletelor ecologice.

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, susţinecă este prea devreme pentru a putea spune dacă va semna bugetul PMB, dar atrageatenţia că nu poate analiza decât dacă documentul a fost adoptat în condiţiilegale, iar răspunderea pentru sumele de bani alocate revine CGMB şi luiOprescu. “Am primit zilele acesteabugetul. Este prea devreme să mă pronunţ. Nu pot să mă pronunţ până când nuverific toate aspectele. Eu nu pot lua în considerare însă decât legalitateabugetului. Dacă se dovedeşte că a fost adoptat în condiţii legale, eu trebuiesă-l semnez. Nu iau în considerare oportunitatea bugetului. Pentru oportunitaterăspund Consiliul General şi primarul Capitalei”, ne-a declarat prefectul Mihai Atănăsoaei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
16 Mar 2011

Inconstienta Elenei Udre a,manifestata prin consil erii PDL:prefera sa vada un Bucuresti napadit de s obolani si tantari,decat sa fie de acord cu Sorin Oprescu!Cat despre prefec t,nimeni nu-si poate pune sperante in persoana sa! E doar o marioneta a lui BOc si Udrea!

Adauga un comentariu

Random image