2017-01-24 17:16


Căpşunarii cer anularea restricţiilor de a munci în Spania

 |  12:47
Căpşunarii cer anularea restricţiilor de a munci în Spania

Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE) a atacat la Tribunalul Suprem legea emisă de Spania prin care a fost restricţionat accesul pe piaţa muncii pentru români, cerând anularea totală sau parţială a restricţiilor şi suspendarea măsurii până la pronunţarea unei decizii finale.

În cererea depusă la instanţă, FADERE solicită anularea totală sau parţiala a restricţiilor care afectează muncitorii români. De asemenea, FADERE cere suspendarea imediată a restricţiilor până în ziua sentinţei.

"Acest timp fără restricţii este suficient ca românii deja prezenţi în Spania care au avut dreptul la muncă şi care pe 22 iulie l-au pierdut să meargă şi să se înscrie în registrele oficiilor de muncă", au spus reprezentanţii FADERE.

Aceştia au precizat că toţi românii afectaţi de restricţii au rămas în Spania şi "lucrează la negru".

" Această măsură este cel puţin stupidă. La cât de mare este criza financiară din Spania, guvernul îşi permite să piardă mai mult de 800 de milioane de euro anual, bani pe care ar fi putut să îi câştige de la aceşti români din dările către stat ", a declarat Daniel Tecu, preşedinte FADERE.

Executivul de la Madrid a decis, în 22 iulie, impunerea de restricţiile pentru muncitorii români în Spania.

În 11 august, Comisia Europeana (CE) a aprobat solicitarea Spaniei de a restricţiona accesul lucrătorilor români pe piaţa forţei de muncă până la data de 31 decembrie 2012. Totuşi, Comisia Europeană preciza că nu Madridul, ci Bruxellesul va decide când se va ridica restricţia.

Aceste restricţii temporare au fost autorizate de Comisia Europeană în contextul actual al situaţiei economice din Spania. Ţara se confruntă cu perturbări grave ale pieţei forţei de muncă, caracterizate de nivelul cel mai ridicat al şomajului din UE (21% în iunie 2011, în comparaţie cu media de 9,4% în UE şi de 9,9% în zona euro) şi cu o redresare economică lentă (o creştere a PIB-ului în primul trimestru al anului 2011 de doar 0,3% în raport cu trimestrul anterior, faţă de 0,8% în UE şi zona euro pentru aceeaşi perioadă).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-10-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală