2018-12-14 21:26


Căpşunarii, la mâna Comisiei Europene

 |  18:10
Căpşunarii, la mâna Comisiei Europene

Comisia Europeană poate ridica oricând măsurile impuse de guvernul spaniol privind imigranţii români la finele lunii trecute. Ibericii doresc să elimine restricţiile abia la finalul anului 2012.

Pentru a-i apăra pe conaţionali, dar şi pentru a evita munca la negru,  oficialii de la Madrid au anunţat că nu le vor mai permite românilor să ajungă în Spania pentru a munci decât cu “o autorizaţie prealabilă emisă pe baza existenţei unui contract”. În mod normal, acest proces ar urma să se încheie doar pe 31 decembrie 2012, iar măsura îi afectează doar pe cetăţenii români care vor să meargă în Spania, nu şi pe cei deja stabiliţi acolo.

Surse de la Bruxelles, citate de Mediafax, susţin că e foarte posibil ca membrii Comisiei Europene să intervină şi să le ceară spaniolilor să ridice măsurile luate pe 22 iulie. “CE va cere Spaniei să prezinte trimestrial rapoarte privind situaţia pe piaţa muncii. Comisia Europeană va putea cere în orice moment Spaniei să ridice restricţiile", afirmă oficialii Comisiei. Spania nu este singura ţară din UE care a impus restricţii în ceea ce-i priveşte pe români, Olanda luând hotărâri similare în urmă cu o lună.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...