2018-12-16 17:14


Cardul de Sănătate, schimbări importante la utilizare

 |  08:15
Cardul de Sănătate, schimbări importante la utilizare

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate propune ca utilizarea cardului de sănătate să fie obligatoriu și la urgențe, dar la externare, cu excepţia asiguraţilor în stare foarte gravă sau în comă.

"Casa Naţională de Asigurări de Sănătate analizează cu specialiştii posibilitatea utilizării cardului de sănătate şi pentru asiguraţii care ajung la spital ca urgenţă medicală. Atenţie, nu vorbim de asiguratul cu politraumatism, de cel în comă sau în stare foarte gravă, adică la urgenţa majoră de cod roşu. Vorbim de acele urgenţe mai mici, cum ar fi o durere de spate, de stomac sau de bilă", a explicat preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

În cazul acestor asiguraţi internaţi în urgenţă, cardul va fi utilizat la externare.

"După ce pacientul fost tratat şi urmează să fie externat, la plecarea din spital, va fi utilizat cardul, astfel încât, dacă omului i-a fost rău şi nu s-a mai gândit la cardul de sănătate, lunâdu-şi cu el doar buletinul, pentru că fără un act de identitate nu poate fi internat, la externare, cineva să-i poată aduce cardul la spital şi să fie validat serviciul. Este o analiză pe care o facem acum pentru anul 2016", a mai spus Ciurchea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-10

TAGURI: cnas, cardul de sanatate, urgente, externare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RADU
10 Ian 2016

Nu ati emis toate cardurile de sanatate,pana taci sa inteleqga acest lucru pe medic mori de zece ori,este o prostie la urgente card
Random imageUltimele stiri


loading...