2018-12-19 13:42


Care sunt cartierele cu cei mai mulţi maidanezi agresivi

 |  17:58
Care sunt cartierele cu cei mai mulţi maidanezi agresivi

Peste 7.000 de câini agresivi sunt pe străzile Capitalei, însă edilii nu pot adăposti decât 5% dintre aceştia, din cauza numărului redus de locuri din spaţiile special amenajate, dar şi a personalului limitat.

Cele mai mari probleme se înregistrează în cartierele mari din zona II a oraşului, precum Pantelimon, Colentina, Rahova, Militari şi Drumul Taberei. Potrivit celor de la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), sectoarele 5 şi 6 sunt cele mai periculoase din cauza numărului mare al câinilor comunitari agresivi. Încadrarea câinilor în categoria agresivi şi, implicit, estimarea numărului acestora au fost făcute în funcţie de reclamaţiile venite din partea bucureştenilor care au fost muşcaţi. "Parcurile sunt locurile unde se petrec zilnic agresiuni din partea câinilor comunitari. Practic, nu există zi fără ca un copil sau un adult să nu fie muşcat sau cel puţin alergat de un câine comunitar", au mai spus reprezentanţii ASPA. Conform estimărilor ASPA, în ultima perioadă, în Bucureşti au fost sterilizaţi 32.000 de câini, inclusiv prin primăriile sectoarelor 1 şi 2, dar şi la iniţiativa iubitorilor de animale.

ASPA colaborează cu 19 cabinete veterinare, care vor steriliza în continuare, gratuit, câinii aduşi de bucureşteni. "Pe lângă acestea, există şi alţi medici veterinari dispuşi să sterilizeze gratuit animalele. Aşadar, populaţia poate, la rândul ei, să ajute la creşterea numărului de câini sterilizaţi, pentru a ne ajuta să rezolvăm această problemă", mai spus cei de la ASPA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CETATEAN DEZAMAGIT
06 Oct 2012

Autoritatile nu sint interesate sa scape de maidanezi. Asta e adevarul. Oameni buni: la urmatoarele alegeri considerati pe cine e de acord cu eutanasierea. macar atit sa faca ptr. noi.
Random imageUltimele stiri


loading...