2019-02-20 01:16


Carmen DAN anunţă că se va realiza o STRATEGIE de apărare ÎMPOTRIVA INUNDAȚIILOR

 |  15:49
Carmen DAN anunţă că se va realiza o STRATEGIE de apărare ÎMPOTRIVA INUNDAȚIILOR

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, luni, în localitatea buzoiană Căneşti, unde s-a aflat alături de premierul Viorica Dăncilă, că se intenţionează realizarea unei strategii de apărare împotriva inundaţiilor, ”însă acest lucru nu se va întâmpla mâine”.

Carmen Dan a declarat că, în funcţie de hărţile de risc întocmite la nivelul consiliilor judeţene, se urmăreşte realizarea unei strategii de apărare împotriva inundaţiilor.

”La nivelul Consiliilor Judeţene se întocmesc acele hărţi de risc şi în funcţie de ele noi ne propunem strategiile de apărare împotriva inundaţiilor. În situatii limită, avem posibilitatea să intervenim şi să consolidăm, să apăram zonele expuse riscului. Asta e rolul acestei strategii. Încercam să urmărim cu multă atenţie lucrul acesta, însă nu se poate inatâmpla maine, e o realitate. Situaţiile pe care le cunoaşteţi  nu au fost generate ieri, sunt situatii vechi. Rolul nostru e să gândim această strategie, astfel încât să punem oamenii la adăpost, pentru că e tot ce contează”, a spus Carmen Dan, citata de News.ro.

Totodată, ministrul de Interne a apreciat că perioada inundaţiilor a fost trecută ”cu bine”, şi datorită unei bune comunicări între forţele de intervenţie şi responsabilii din plan local.

Zeci de localităţi din întreaga ţară au fost afectate de inundaţii, sute de case şi gospodării fiind inundate. Peste 760 de persoane au fost salvate de către autorităţi din situaţii de risc.

foto: News.ro


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-02

TAGURI: carmen dan, strategie, inundatii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...