2018-12-14 14:39


CAS Prahova, amendată după ce a publicat date cu caracter personal a peste 18.000 de asiguraţi

 |  11:22
CAS Prahova, amendată după ce a publicat date cu caracter personal a peste 18.000 de asiguraţi
Florentin Dincă

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Prahova a fost amendată cu 8.000 de lei după ce a publicat pe site-ul său oficial date cu caracter personal a peste 18.000 de asigurați care nu și-au ridicat nici până în momentuld e faţă cardurile de sănătate.

Potrivit reprezentanților CAS Prahova, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a aplicat instituției o amendă de 8.000 de lei în urma unui control efectuat vineri, în cadrul căruia s-a constatat că au fost publicate online, fără acordul prealabil al asiguraților, adresele a peste 18.000 de persoane.

CAS Prahova se apără prin purtătorul său de cuvânt, Cătălin Tudorache, care a explicat pentru Agerpres, că decizia de a publica aceste date a fost luată pentru facilitarea identificării cât mai rapide a persoanelor care nu și-au ridicat cardurile de sănătate, în condițiile în care au existat și situații în care numele și prenumele coincideau.

Amenda va fi cel mai probabil contestată în instanţă, mai ales că, în condiţiile în care CAS Prahova nu are ca prevedere bugetară fond de amenzi, banii ar urma să îi suporte personal angajaţii instituţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-09

TAGURI: cas, prahova, amenda, date, asigurat, card sanatate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...