2019-05-25 20:52


Casele de amanet, ultima speranţă pentru mulţi români, de sărbători

 |  11:39
Casele de amanet, ultima speranţă pentru mulţi români, de sărbători
Casele de amanetşi-au dublat numărul de clienţi, în perioada sărbătorilor. Tot mai mulţi româniiau cu asalt aceste locuri de unde speră să obţină pe loc nişte bani, amanetându-şilucrurile de valoare, pentru a-şi asigura cele necesare de sărbători. Persoanecare-şi scot la vânzare dinţii de aur reprezintă o imagine familiară, deja,pentru angajaţii caselor de amanet.

Nudoar supermarketurile sunt pline de clienţi în această perioadă. Casele deamanet au devenit ultima speranţă a multor persoane, pentru ca acestea să-şi poatăasigura cele necesare petrecerii sărbătorilor de iarnă. Vânzători de la diversecase de amanet din Capitală şi din provincie, intervievaţi de reporterii„Puterea”, au declarat că numărul clienţilor a crescut cu cel puţin 50% înaceastă perioadă. Unii reprezentanţi ai caselor de amanet au mărturisit că auchiar de două ori mai mulţi clienţi decât în alte perioade ale anului. „Cred cănumărul clienţilor chiar s-a dublat, mai ales înainte de Crăciun. Am avutpersoane vârstnice, dar şi tineri care şi-au amanetat diverse obiecte. Oameniise plâng că nu au bani pentru sărbători”, ne-a declarat Ioana, vânzătoare la ocasă de amanet din sectorul 3 al Capitalei.

Caselede amanet au profitat din plin de criza economică, dar vânzătorii se tem căoamenii vor rămâne fără obiecte de amanetat. „Bineînţeles că am avut tot maimulte persoane care au vrut să-şi amaneteze obiectele în această perioadă.Vânzările au scăzut însă cu cel puţin 50%. Nu ştiu cât vom mai avea atât demulţi clienţi. Am avut persoane care se plângeau că au amanetat tot ce aveau”,ne-a spus Alina, angajata unei case de amanet din cartierul bucureştean Ştefancel Mare.

Niciîn provincie situaţia nu este mai bună. Angajaţii caselor de amanet susţin căimaginea persoanelor care îşi vând dantura de aur este deja una comună. „Nu maieste ceva senzaţional că multe persoane îşi amanetează dinţii de aur. Oameniiîşi vând dinţii din gură ca să facă rost de bani. Astfel de cazuri am avut de cânda început criza. Noi nu primim decât bijuterii”, ne-a declarat Andreea,vânzătoare la o casă de amanet din Târgovişte.

Numeroşiclienţi ai caselor de amanet se plâng însă că nu pot să-şi pună la vânzaredecât bijuteriile. „Nu mai găseşti o casă de amanet care să primească alteobiecte în afară de lănţişoare sau broşe de aur. De unde să avem atâteabijuterii? Oricum nu luăm mare lucru pe ele. Am mai avea lucruri pe care vremsă le amanetăm, dar nu le primeşte casa. O să vindem tot ce avem în casă pentrua ne asigura hrana. Am o pensie de 400 de lei, copiii sunt plecaţi înstrăinătate... Eu cu ce să trăiesc?”, spune Florentina V., o pensionară dinsectorul 4 al Capitalei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-08-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG