2016-12-09 00:20

SOCIAL


Cât costă actele eliberate de Casele teritoriale de Pensii

 |  17:10

Tarifele pentru actele pe care Casa Naţională de Pensii Publice le eliberează au fost reactualizate, ele fiind aplicate deja la toate casele teritoriale.

Eliberarea Certificatului privind stagiul de cotizare şi punctajul anual realizat în sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale costă 15 lei, la fel ca eliberarea la cererea asiguraţilor a adeverinţei care atestă calitatea, venitul asigurat şi/sau stagiul de cotizare realizat. Se percepe un singur tarif de 15 lei şi în situaţia în care asiguratul/beneficiarul de drepturi de asigurări sociale solicită, prin aceeaşi cerere, mai multe certificate privind stagiul de cotizare şi punctajul anual realizat în sistemul public sau adeverinţe care atestă calitatea, venitul asigurat şi/sau stagiul de cotizare realizat. Eliberarea acestor documente se face numai după confirmarea achitării tarifului la casieria caselor teritoriale de pensii sau a CNPP, prin dispoziţie de încasare către casierie sau, după caz, prin ordin de plată, direct în contul 22.36.03.50 „Alte venituri“ al bugetului asigurărilor sociale de stat, deschis la unităţile Trezoreriei Statului.

În cazul în care o persoană este executată silit, va trebui să plătească 17 lei pentru adeverinţele care conţin informaţii necesare executării silite, solicitate de către executorii judecătoreşti şi executorii bancari. De asemenea, pentru reţinerile din pensii, efectuate de Casele teritoriale de pensii în calitate de terţ poprit se percepe un comision de 3% aplicat asupra sumei lunare ce face obiectul reţinerii, menţionează avocatnet.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-14

TAGURI: pensii, taxe, comisioane, tarife, retineriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

ANRE vrea să scadă tarifele de distribuție a energiei electrice. Cu cât scad facturile Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) vrea să reducă din nou, de... 02 Dec 2016 | (0)
Ghișeul.ro pentru românii din diasporă Românii din străinătate îşi pot plăti taxele şi impozitele online, de luna aceasta, pe... Acum 3 ore | (0)