2018-12-13 09:23


Cătălin Cîrstoiu: Spitalul Univeristar de Urgenţă Bucureşti va avea heliport

 |  07:52
Cătălin Cîrstoiu: Spitalul Univeristar de Urgenţă Bucureşti va avea heliport

Managerul Spitalului Univeristar de Urgenţă Bucureşti, Cătălin Cîrstoiu a declarat că unitatea medicală va avea din 2017 heliport pentru a realiza un sistem integrat de urgenţă. Acesta a mai spus că, din totalul celor 500 de pacienţi care ajung zilnic la spital, între 15 şi 20 la sută sunt urgenţe majore.

" În luna aprilie 2015, spuneam că avem mare nevoie de un heliport pentru urgenţele majore care ajung la spital. Am găsit investitorul, vom semna contractul şi vor începe lucrările care vor dura până la sfârşitul anului. SUUB şi Grupul MaxBet vor anunţa, miercuri, începerea lucrărilor, după semnarea protocolului care va da starul acestui proiect", a precizat managerul Spitalului Univeristar de Urgenţă Bucureşti, pentru Mediafax.

Cătălin Cîrstoiu a mai afirmat că a fost finalizată consolidarea integrală a spitalului şi a deschis secţii noi.

"Ne-am dorit foarte mult să avem posibilitatea să realizăm acest heliport, iar cazurile foarte grave să fie aduse rapid cu elicopterul la spital. În spital sunt internaţi anual 65.000 de pacienţi. Din totalul internărilor, aproximativ 60 la sută necesită intervenţii chirurgicale", a explicat managerul SUUB.

El a mai spus că, zilnic, la unitatea de primiri urgenţe sunt 500 de cazuri, iar din totalul acestora, între 15 şi 20 la sută sunt urgenţe medicale majore, fiind vorba despre cazuri foarte grave.

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti este singurul spital din Capitală care are toate specialităţile necesare unei astfel de unităţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-20

TAGURI: catalin cirstoiu, spital, universitar, urgente, bucuresti, heliport
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...