2018-09-26 04:21


Câţi BANI vor primi din partea Guvernului familiile celor doi MINERI morţi la Mina Lupeni. Ajutor financiar şi pentru ortacul RĂNIT

 |  17:46
Câţi BANI vor primi din partea Guvernului familiile celor doi MINERI morţi la Mina Lupeni. Ajutor financiar şi pentru ortacul RĂNIT

Familiile celor doi mineri care au murit în urma accidentului de la Mina Lupeni, după prăbuşirea tavanului unei galerii, urmează să primească 20.000 de lei, după ce miercuri Guvernul va vota hotărârea, care mai prevede ca şi minerul rănit, internat încă la spitalul din Petroşani, să primească şi el suma de 5.000 de lei.

„Am anunţat încă de la Lupeni că vom acorda sprijin financiar pentru acele persoane care vor suferi în urma acestui incident. În primul rând, pentru cei doi decedaţi pe care i-am pierdut. Prin hotărârea de Guvern de astăzi acordăm un ajutor de 20.000 de lei. În al doilea rând, acordăm un ajutor şi pentru acel miner accidentat uşor, un ajutor de 5.000 de lei”, a declarat ministrul Transporturilor, Toma Petcu, citat e News.ro.

„Aceste venituri sunt suplimentare faţă de cele pe care le acordă compania în conformitate cu contractul colectiv de muncă şi mă refer în primul rând la 24 de salarii medii pe ramură, aproximativ 77.000 de lei pentru fiecare miner decedat. Şi bineînţeles, tot contractul colectiv de muncă prevede foarte clar ca soţiile celor doi mineri decedaţi, care sunt şomere, să fie încadrate în muncă, la Complexul Energetic Hunedoara”, a mai spus ministrul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-10-11

TAGURI: bani, ajutor, mineri decedati, familii, guvern, lei
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...