2017-01-23 16:51


Cazările ilegale au crescut cu 25%

 |  21:00
Cazările ilegale au crescut cu 25%

Numărul studenţilor care s-au cazat ilegal în căminele Universităţii Politehnica, din Regie, a crescut cu 25% în anul universitar 2011-2012. Asta, în ciuda controalelor inopinate organizate de rectorul Politehnicii, Ecaterina Andronescu.

Cu toate că şi anul acesta mulţi studenţi au rămas fără loc în cămine, numărul celor care s-au cazat fraudulos în camere a crescut semnificativ. În căminele Universităţii Politehnica din Bucureşti, din campusul studenţesc Regie, de exemplu, numărul celor cazaţi ilegal a crescut cu aproximativ 25% faţă de anul trecut, potrivit surselor din cadrul instituţiei de învăţământ superior.

În căminele Politehnicii s-au cazat studenţii de la alte universităţi, fie cumpărând locul de la alţi tineri, fie mituind administratorul. Falşi studenţi politehnişti sunt cazaţi, de exemplu, în căminele P14, P16, P17 şi P18.

Mai câştigaţi au fost cei care au negociat direct cu administratorul unui cămin. Aceştia şi-au putut alege şi condiţii mai bune de cazare, cum ar fi să stea doar doi în cameră. „A negociat o prietenă a mea care cunoştea administratorul. Ea a mai stat aşa. Am reuşit să stăm doar noi două în cameră. Sunt şi cămine mai bune ca al nostru. Al nostru nu a fost reabilitat, dar e bine. Suntem mulţumite de condiţii. Mai ales că este ieftin. E şi clubul aproape”, ne-a declarat o studentă cazată în cămin după ce a oferit 1.000 de lei administratorului.

Bacul, pomană pentru administratori

Potrivit sursei citate, unul dintre motivele pentru care a crescut numărul studenţilor cazaţi ilegal este şi modul de organizare a examenului de bacalaureat de anul acesta. Într-adevăr, studenţii au fos triaţi, dar elevii cei mai buni nu au acceptat viaţa de cămin. Aşa că administratorii căminelor s-au trezit cu mai multe locuri pe care le puteau scoate la vânzare.

Numărul studenţilor fictivi din căminele UPB a crescut cu toate că, an de an, conducerea instituţiei de învăţământ superior, în frunte cu rectorul Ecaterina Andronescu, efectuează controale.

Un loc în căminele din Regie a fost vândut de studenţi, în această toamnă, cu 250-350 de euro. Un pat într-o cameră cu două locuri într-un cămin renovat a ajuns însă şi la 1.000 de euro pe piaţa neagră a studenţilor. De cealaltă parte însă, căminele particulare din Regie abia au reuşit să-şi acopere 75% din locuri, în cel mai fericit caz.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-14

TAGURI: ecaterina andronescu, politehnicii, cazari ilegale, regieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image

Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală