2019-03-25 00:00


Cazul sclavilor din Argeș: Comunitățile tradiționale de romi sunt un pericol

 |  22:08
Cazul sclavilor din Argeș: Comunitățile tradiționale de romi sunt un pericol

Profund îngrijorați că în România anului 2016 există sclavagism chiar sub ochii și cu ajutorul autorităților locale și a poliției, Uniunea Romilor Pakivale trage un semnal de alarmă către autoritățile române după cazul zguduitor din Județul Argeș. Educația romilor ar trebui să devină prioritară pentru ca aceste fenomene să nu se mai repete, transmit aceștia.

”Autoritățile locale și naționale folosesc romii doar pentru voturi, dar atunci când vine vorba despre educarea lor, instituțiile și ONG-urile nu le acordă atenție. De aceea, sclavagismul în comunitățile tradiționale ne/vorbitoare de limba romani este un fenomen la fel de periculos ca și cerșetoria, traficarea de persoane, abandonul școlar, exploatarea copiilor. Să nu uităm, căsătoriile timpurii, între copiii de doar 7-8 ani. Toate, pe fondul ignorării de autorități, a lipsei de educație, a lipsei unor programe guvernamentale concrete de ajutorare a acestor comunități, a lipsei implicării ONG-urilor care primesc sute de milioane de euro din programe europene, bani care nu ajung efectiv la comunitățile de romi din teritoriu, pentru nevoi reale dupa analize reale.

 Agenția Națională a Romilor este incremenita intr-o Strategie scriptica, nerealista. Centrul Național de Cultură a Romilor, Organizația Partida Romilor Pro Europa ignoră aceste probleme, închid ochii la adevăratele probleme ale comunităților tradiționale sau ascund sub preș știrile negative. Ba mai mult, cheltuie zeci de milioane de euro pe programe care nu susțin cu adevărat comunitatea romă,nevoile reale Așa cum presa a dezvăluit în nenumărate rânduri, sunt bugetate instituții și organizații care astăzi sunt anchetate pentru fraudă cu fonduri europene. De aceea, e nevoie de strategii și programe concrete și adevărate, țintite clar pe educarea unei noi generații care să contribuie la dezvoltarea societății.

Tragem un semnal de alarmă, CEREM Guvernului și instituțiilor abilitate să stopeze urgent aceste fenomene care ajung pericole reale la adresa siguranței naționale. Toate organele abilitate trebuie să-și ajusteze politicile și bugetele,nevoilor reale ale rromilor spre educație,prevenire a faptelor antisociale în comunitățile tradiționale. Dacă nu se iau măsuri urgente, vom ajunge să spunem că aceste fenomene sunt normale atât în România, cât și peste hotare. Și nu doar pentru rromi, ci pentru întreaga națiune română. Pentru că, să nu uităm, educația este fundația pentru dezvoltarea unui popor”, transmite Florin Motoi, coordonator Uniunea Romilor Pakivale într-un comunicat remis Puterea.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-18

TAGURI: sclavi arges, comunitati romi, uniunea romilor pakivale, pericol romi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DOKTOR MENGELE
19 Iul 2016

NU EXISTĂ ROMI! EXISTĂ ÎNCĂ, DIN PĂCATE, ȚIGĂNOY ÎMPUTZIȚI! TOATE ACESTE GUNOAIE GENETICE -ANTYGANOS, SÎNT TOTALMENTE ASOCIALE ȘI ANTISOCIALE! TOATE ACESTE MIZERII, SCÎRNĂVII, BORFAȘI, HOȚI, VIOLATORI, CRIMINALI -PEGRĂ A CIVILIZAȚIEI UMANE, TREBUIE ERADICATE PRIN CARBONIZARE!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...