2017-01-17 15:08

SOCIAL


Cazuri de trichineloză în judeţul Hunedoara

 |  19:06
Cazuri de trichineloză în judeţul Hunedoara

Primele două cazuri de infestare cu trichineloză la porcii sacrificaţi pentru Crăciun au fost depistate în două gospodării din comunele hunedorene Bretea Română şi Pui. Autorităţile sanitar-veterinare insistă ca oamenii să facă analizele de laborator pentru depistarea parazitului.

“Primul caz de trichineloză a fost depistat la un porc sacrificat în Bretea Română, animalul fiind cumpărat de către gospodari. Al doilea caz este în comuna Pui, porcul fiind crescut în gospodărie de către proprietari” a declarat directorul adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara, Radu Iordache.

Carnea şi produsele de la aceşti porci au fost incinerate, urmând ca proprietarii animalelor să fie despăgubiţi la valoarea de piaţă a animalelor. Reprezentanţii DSVSA au apreciat că în gospodăriile populaţiei din judeţul Hunedoara vor fi sacrificaţi până la Crăciun circa 20.000 de porci. Medicii veterinari le recomandă oamenilor să verifice carnea de porc în laborator printr-un examen trichineloscopic în vederea prevenirii îmbolnăvirilor de trichineloză.

În judeţul Hunedoara sunt 55 de circumscripţii sanitar-veterinare unde pot fi efectuate aceste analize, costul unei astfel de proceduri fiind de 12 lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-02-18

TAGURI: trichineloză, porci, Crăciun, animal, carneComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image