2018-12-18 15:12


CE a lansat un infringement împotriva României privind operele orfane

 |  13:57
CE a lansat un infringement împotriva României privind operele orfane

Comisia Europeană (CE) a lansat, joi, un infringement (aviz motivat) împotriva României pentru necomunicarea măsurilor de transpunere în legislaţia internă a Directivei privind operele orfane. CE a avertizat că poate trimite cazul la CJUE, în cazul în care în două luni nu se iau măsuri în acest sens.

CE a cerut, joi, României, Belgiei, Ciprului, Luxemburgului, Poloniei şi Sloveniei să pună în aplicare Directiva UE 2012/28/CE privind operele orfane. Acestea sunt opere cum ar fi cărţile, ziarele sau articolele din reviste şi filmele care sunt protejate prin drepturi de autor, dar ai căror autori sau alţi titulari de drepturi nu sunt cunoscuţi sau nu pot fi localizaţi sau contactaţi pentru a obţine permisiunea de utilizare a operelor lor.

Cele şase state membre nu au comunicat deocamdată CE măsurile de transpunere a Directivei în dreptul intern, care ar fi trebuit să fie adoptate până la 29 octombrie 2014.

În aceste condiţii, CE a decis să trimită avize motivate (infringement). Statele au la dispoziţie două luni pentru a notifica Comisiei Europene măsurile luate pentru a alinia legislaţia naţională la legislaţia UE.

"Dacă ele nu iau măsuri în termen de două luni, Comisia poate decide să trimită aceste ţări în faţa Curţii de Justiţie a UE şi să propună sancţiuni financiare", se arată în comunicatul CE. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-28

TAGURI: ce, lanseaza, infringement, impotriva, romania, opera, orfana, avertizeaza, comisia, europeana
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...