2018-11-16 06:12


Ce amendă rişti dacă nu ceri bon la coborârea din taxi

 |  21:01
Ce amendă rişti dacă nu ceri bon la coborârea din taxi

Primăria Capitalei trebuie să verifice circa 8.700 de taximetrişti cu numai doi inspectori. În plus, cele peste 5.000 de taxiuri de Ilfov din Bucureşti sunt “imune” în faţa administraţiei conduse de Sorin Oprescu.

Problema taxiurilor din Capitală, care se înmulţesc precum ciupercile, cu toate că Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) nu mai eliberează autorizaţii, este foarte cunoscută. Interesant este că Primăria Capitalei are doar doi inspectori cu care ar trebui să verifice circa 8.700 de taxiuri. Oficialii PMB nu pot să spună dacă numărul inspectorilor este suficient pentru a face faţă numărului de taximetrişti. “Primăria Capitalei eliberează autorizaţii doar pentru taxiurile din Bucureşti. Sunt aproximativ 8.700 de autorizaţii. Sigur că au apărut şi maşini cu autorizaţii contrafăcute, dar aici este datoria organelor de anchetă, nu mai poate interveni Primăria Capitalei. Eu nu pot verifica decât autorizaţiile taximetrelor de Bucureşti. Nu ştiu să vă spun dacă numărul inspectorilor este suficient pentru a verifica taximetriştii. Directorul de la Control vă poate spune asta. Dacă operatorii respectă legea şi asigură un transport civilizat, atunci nu este nevoie de mulţi inspectori. Dacă operatorii nu respectă legea, e nevoie de mai mulţi inspectori”, ne-a declarat directorul Direcţiei Transporturi din cadrul PMB, Ion Dedu.

Peste 5.000 taxiuri de Ilfov în Bucureşti

O altă problemă arhicunoscută este cea a taxiurilor de Ilfov care prestează servicii de transport în Capitală. Primăria este însă neputincioasă şi în faţa taximetriştilor din judeţul învecinat Capitalei. “Nu putem avea o evidenţă a taxiurilor din Ilfov. Sunt aproximativ 5.000 sau 6.000. Eu nu pot să verific decât autorizaţiile pentru taximetriştii din Bucureşti, pentru cele din Ilfov trebuie să verifice instituţia care le-a eliberat autorizaţiile. Aici ar trebui să verifice organele abilitate de anchetă. Trebuie văzut cine răspunde pentru că sunt şi cazuri penale”, ne-a mai spus Ion Dedu.

Primăria Capitalei are însă avantajul că este ajutată la efectuarea controalelor de Brigada de Poliţie Rutieră (BPR) a Municipiului Bucureşti. Poliţiştii rutieri pot verifica toate actele taximetriştilor, însă inspectorii PMB nu pot face acest lucru fără să fie asistaţi de agenţi BPR.

De asemenea, un fapt ce nu este cunoscut de mulţi călători, poliţiştii pot acorda amendă de 100 de lei şi clientului care nu solicită bon fiscal la coborârea din taxi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-23

TAGURI: taximetristi, ilfov, autorizatie, primaria capitalei, control, politia rutiera, amenda calator
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...