2019-05-21 02:23


Ce au VOIE să facă JANDARMII. Ghid de bătaie al jandarmului

 |  17:12
Ce au VOIE să facă JANDARMII. Ghid de bătaie al jandarmului

Ghidul de intervenţie profesională al Jandarmeriei interzice loviturile la cap în cazul unor violenţe publice, de genul celor petrecute vineri în Piaţa Victoriei.

Ghidul de Intervenţia Profesională a fost întocmit de Jandarmerie şi publicat în 2008. În lucrare sunt enumerate şi detaliate metodele de intervenţie fizică în cazul unor confruntări de stradă. 

Printre altele, ghidul interzice loviturile la cap, aşa numita "zonă de acţiune roşie", din cauza potenţialului letal.

Corpul adversarului este împărţit în trei zone, roşu, oranj, verde, fiecare dintre acestea având un anumit specific de intervenţiedin partea forţelordeordine.

"Zona roşie – dispusă la nivelul capului – este o zonă interzisă deoarece acţiunea în forţă asupra acesteia poate produce decesul adversarului. Evitând acţiunea asupra acestei zone se previn: riscurile traumatice mortale; contactul cu sângele adversarului (risc de îmbolnăvire hepatita C sau SIDA); producerea de echimoze, contuzii, hematoame, plăgi. În situaţii limită se poate acţiona şi asupra zonei roşii, luându-se în calcul urmările ce se pot produce în urma acestei acţiuni.

Zona oranj – dispusă la nivelul trunchiului – zonă de acţiune moderată ca nivel al riscurilor, totuşi acţiunea asupraacestei zone poate avea urmări relativ grave: traume mortale; echimoze şi contuzii.

Zona verde – dispusă la nivelul membrelor superioare şi inferioare – zonă de acţiune permisivă, dar care impune luarea în calcul a urmărilor loviturilor: suprimarea sau reducerea mobilităţii agresorului; fracturi, contuzii, hematoame.

În ceea ce priveşte acţiunea asupra acestor zone trebuie reţinute următoarele două sfaturi: Sunt interzise acţiunile în forţă asupra capului sau a coloanei vertebrale! După ce ai imobilizat adversarul încetează acţiunea, traumele produse pot fi în defavoarea ta!", se arată în ghid, conform RTV.net.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-13

TAGURI: ghid de bataie, ghid de interventie, jandarmi, proteste
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CAMILA RODELA
30 Aug 2018

Buna ziua, prietenii mei sunt Camila Rodela si sunt din Michigan, United State. Sunt aici pentru a depune mărturie despre lucrările bune ale lui DR.OGAGA ​​KUNTA în viața mea. Soțul meu și cu mine am fost căsătoriți timp de 27 de ani cu doi copii. acum doi ani totul a ajuns la capăt. Am vrut soțul meu înapoi și l-am rugat, dar nu a ascultat niciodată, așa că am dat peste câteva mărturii despre această vrăjitoare particulară. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că restaurează uterul și vindecând cancerul și alte boli, unii mărturisind că poate vrăji pentru a opri divorțul și vraja pentru a obține o slujbă bine plătită. Este uimitor, am dat peste o mărturie specială, era despre o femeie numită Vera, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex și, la sfârșitul mărturiei sale, și-a abandonat e-mailul. După ce am citit toate acestea, am decis să-i încerce. L-am contactat prin e-mail și mi-a explicat problema mea. Și mi-a spus ce trebuie să fac, am făcut-o și soțul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și am fost și mai fericiți decât oricând. Ești un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că e un om minunat. Dacă aveți vreo problemă și sunteți în căutarea unei vrăji adevărate și autentice, Încearcă-l oricând, este răspunsul la problemele tale. Puteți să-l contactați prin e-mail: ogagakunta@gmail.com și să vă rezolvați problemele ca mine. El poate rezolva următoarele probleme și multe altele. (1) DACĂ VREAȚI EX-BACK (2) VREAȚI SĂ CONVENȚI SOSIUNEA DUMNEAVOASTRĂ PENTRU ÎNCĂLCAREA DIVORȚIEI (3) VĂ RUGĂM SĂ VĂ PROMOVAȚI ÎN OFICIUL DVS. (4) VREI BĂRBAȚI BĂRBAȚI ȘI FEMEILE CARE VOR VĂ CĂUTĂ ATRACTIVĂ (5) DACĂ DORIȚI SĂ CONCEPTĂ UN COPIL (6) VREI DUMNEAVOASTRĂ (7) VEI DUMNEAVOASTRUL DUMNEAVOASTRĂ PENTRU AI IUBI DOAR PENTRU VESTUL VIEȚII LUI (
Random imageUltimele stiri


STARBAG