2019-03-18 16:24


Ce CONDIȚII pune Firea pentru protestul DIASPOREI din Capitală

 |  20:43
Ce CONDIȚII pune Firea pentru protestul DIASPOREI din Capitală

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, în legătură cu neautorizarea protestului din Piaţa Victoriei la care şi-au anunţat participarea românii din diaspora, că "Un milion de participanţi, potrivit cifrei înaintate de către organizatori, ar perturba grav activitatea şi libera circulaţie în Capitală".

"Am luat act, la revenirea din concediul legal de odihnă, de faptul că cererea Federației Românilor de Pretutindeni de a organiza un miting în București a primit aviz negativ din partea Comisiei de Avizare a evenimentelor, motivul invocat fiind acela că 1 milion de participanți, potrivit cifrei înaintate de către organizatori, ar perturba grav activitatea și libera circulație în Capitală, inclusiv a vehiculelor care intervin în situații de urgență, și ar pune forțele de ordine în imposibilitatea de a garanta siguranța atât a manifestanților cât și a celorlalți cetățeni care tranzitează zona fără a participa la miting.

În situația în care organizatorul își va reconsidera solicitarea inițială, astfel încât să se încadreze în limite rezonabile din punct de vedere al numărului participanților, Comisia își va reevalua punctul de vedere și nu va mai exista niciun motiv pentru a nu fi autorizată manifestația.

Pentru comparație, la mitingul organizat de PSD în data de 9 iunie 2018, despre care s-a vorbit în acest context, în spațiul public, numărul de participanți declarați de organizatori în Piața Victoriei a fost de 250.000, iar în momentul de vârf al evenimentului s-au înregistrat un număr de 380.000 – 400.000 de persoane, care ocupau în întregime Piața Victoriei, precum și străzile adiacente. Inițial, PSD a intenționat organizarea unui miting la care să participe 1 milion de persoane, dar în urma discuțiilor cu instituțiile implicate în menținerea ordinii publice și a gestionării situațiilor de urgență s-a decis redimensionarea evenimentului în concordanță cu particularitățile și capacitatea zonei vizate.

Primăria Capitalei nu intenționează să obstrucționeze în niciun fel manifestațiile publice, dar solicită ca organizatorii să-și asume explicit respectarea legii și să-și dimensioneze acțiunile astfel încât să nu fie periclitată siguranța nici a participanților, nici a celorlalți cetățeni.

Solicit să se pună capăt acuzațiilor și jignirilor proferate în spațiul public la adresa mea și a Primăriei Capitalei, câtă vreme nu există niciun motiv pentru care vreo entitate să fie lezată de vreo acțiune ireversibilă a autorităților. Legea și regulile sunt aceleași pentru toată lumea și nu se aplică după principiul „cine țipă mai tare”. Democrația înseamnă respectarea libertăților cetățenești câtă vreme acestea nu încalcă libertățile celorlalți.

Regret că unii oameni politici cu pretenții s-au grăbit să arunce cu invective și acuzații, fără să cunoască situația de fapt și legea sau, mai grav, cunoscându-le dar ignorându-le cu bună știință, doar pentru câștiguri efemere în planul imaginii", spune Gabriela Firea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-19

TAGURI: firea, primar, miting, protest, diaspora, capitala, piata victoriei
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


JAVRA ROSIE
19 Iul 2018

Va este frica ciumati rosii dupa cat rau faceti zilnic romanilor. Romania s-a transformat in raiul hotilor, interlopilor si lichelelor bolsevice. De un an jumate va bateti joc de economie, justitie, sanatate, invatamant. Ati distrus tot si nu ati fost in stare sa asfaltati un trotuar. Legi pentru voi , privilegii, pensii speciale si tot felul de avantaje materiale iar omul cinstit si onest va intretine prin taxe si impozite. Romania a ajuns oaia neagra a Europei din cauza unor borfasi ca puscariasul drak-nea si gunoaiele analfabete din jurul lui. Huuuu..! Jegurilor.
FREACA MENTA
19 Iul 2018

LIMBA LATA CU MAFIA CAPUSA A CELOR 20 FIRME PARAZIT , LA PRIMARIE . UNDA VERDE AI FACUT ? DAR CENTURA BUCURASTIULUI ? DAR PODURI LA CENTURA ? METROUL OTOPENI SAU DRUMUL TABEREI ? UNDE SINT BANI CHELTUITI , IM SINDROFI SI VOPSIT IARBA IN PARCURI ? SAU RECLAMA LA LATRINA TREI ?
NEGRO
19 Iul 2018

Doamna Gabriel Firea are dreptate. E o judecata demna de nemuritorul Gaga. PSD-ALDE poate aduce 1 milion de persoane in Capitala pentru mitingul autorizat de domnia sa in favorea matrasirii legilor justitiei, dar nu reusesc. Romanii din diaspora nu pot obtine aprobarea. Doamna Firea e convinsa ca vor depasi numarul sustinatorilor racolati de cele doua partide sus mentionate si le cam fac de ras. Prin urmare, nu le aproba. Pentru ca poate... Problema dumneaei si a lor ramane: pana cand? Cu acest gest dizgratios doamna Firea nu va realiza nimic. Oamenii vor veni cu voia sau fara voia dumneaei si a celorlalte nulitati ale stapanirii. Iar gradul de nervozitate al protestatarilor fata de aceasta atitudine nu va fi usor de stapanit. Asa ca doamna Firea si gasca dumneaei vor cu tot dinadinsul sa-si incheie activitatea in primarie mult mai repede. Le uram succes!
@FIEREAVRINCEANUPANDELEETC.
20 Iul 2018

STOARFA ASTA SA FACA PROPUNERI LA EA ACASA IN MOLDOVA NU IN BUCURESRI , UNDE O URASTE LUMEA DE MOARTE .
ANONIM
20 Iul 2018

FOATRE BINE FACE FIREA EI CEI DIN DIASPORA AU FURAT VOTURILE DE A IESIT BASESCU LA AL DOILEA MANDAI LA FEL SI CU IOH-ANUS IN SPANIA PROTESTATI DOBITOCILOR IMPOTRIVA AUSTRIECILOR CARE NE JEFUIESC CODRI DE NE MANA POTOPUL NU FACETI JOCURILE GUNOAIELOR TRADATOARE INDIFERNT DE CULOARE SUNTETI MANIPULATI DE PERSOANE DUBIOASE DROGATI CA ORESTE BOLNAVI PSIHIC PRECUM SANDI AVRAM SLUGOI DE AI LUI SOROS TRADATORI DE NEAM
@FIREAVRANCEANUPANDELE
20 Iul 2018

O URASTE LUMEA DAR UITE CA S-A ALES NUMAI CA SA CRAPE DE FRUSTRARE ASTIA CA TINE GHINION..
®ANONIM ANALFABET.
20 Iul 2018

Cand vorbesti de codrii furati de austrieci documenteaza-te analfabet al ciumei rosii. In anul 2003 puscariasul bolsevic adrian nastase incheie contract pe 10 ani pentru exploatarea masei lemnoase din Romania co firma austriaca. In anul 2013 plagiatorul corupt si ciumat rosu prelungeste contractul facut de hotul nastase cu inca 10 ani pana in 2023. Astea nu vi le spune haznaua 3 si closetul tv ghita fugaru. Este si motivul pentru care toti ciumatii rosii hoti si borfasi de profesie sunteti in stadiul de HOMO-SAPIENS.
@JIGODIA ANONIM
20 Iul 2018

BAI ANIMALULE ESTI IMPOTRIVA DIASPOREI ? PAI CE FACI IDIOTULE , NU MAI ESTI SUEDEZ ? TE-AI MUTAT INAPOI LA VIDELE ?CE JIGODIE COMUNISTA A CACAT MATA .
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...