2019-02-22 12:27


Ce SOLICITĂRI au muncitorii de la ArcelorMittal care au ieșit din nou la GREVĂ

 |  14:09
Ce SOLICITĂRI au muncitorii de la ArcelorMittal care au ieșit din nou la GREVĂ

Peste 400 de muncitor de la Combinatul ArcelorMittal din Galati au intrat luni din nou în grevă, fiind nemultumiti de oferta salariala a administratiei companiei, potrivit news.ro. Cateva sute de muncitori de pe platforma siderurgica a Combinatului ArcelorMittal Galati au protestat si pe 16 ianuarie.

Cei 400 de angajati care ar trebui sa intre in tura la ora 14.00 s-au strans in fata sediului administrativ, nemultumiti de stadiul negocierilor privind noul contract colectiv de munca si solicitand salarii mai mari. Muncitorii spun ca, daca nu se va ajunge la o intelegere privind majorarile salariale solicitate de catre sindicalisti, vor continua sa declanseze actiuni de protest care ar putea culmina cu oprirea lucrului. "ArcelorMittal Galati isi mentine angajamentul de a imbunatati situatia sociala a angajatilor dar pe fundamentul asigurarii viitorului combinatului. Discutiile trebuie sa continue, in cadrul legal. Impreuna, am trecut prin 8 ani consecutivi cu pierderi, sustinuti de compania-mama prin investitii fara precedent, atat in oameni cat si in tehnologie. Combinatul se afla acum pe drumul cel bun si aproape de o revenire, multumita eforturilor tuturor. Nu ar trebui sa punem in pericol ceea ce am realizat cu totii. In ansamblu, propunerea noastra actuala de crestere a veniturilor este cu pana la 9% peste rata inflatiei de anul trecut, care a fost de 3%, adica in total 12% - pentru cele mai mici salarii. Ne bazam pe responsabilitatea si intelepciunea colegilor nostri, care inteleg ca orice escaladare nedorita, ilegala sau violenta a situatiei nu poate aduce mai multe resurse pentru cresterea salariilor si ca asemenea situatii trebuie abordate prin masuri legale, a declarat purtatorul de cuvant al ArcelorMittal Galati, Dorian Dumitrescu.  Oferta conducerii combinatului

Administratia este dispusa sa ofere o crestere a veniturilor angajatilor, incluzand si sporurile, pana la suma maxima de 250 de lei, in doua etape, una aplicabila de la 1 ianuarie 2018, iar cealalta de la 1 ianuarie 2019, in timp ce sindicalistii doresc o majorare cu 350 de lei pentru toate salariile angajatilor si prime de 400 de lei. Pe de alta parte, administratia combinatului doreste ca noul contract colectiv de munca sa fie incheiat pentru doi ani, in timp ce sindicalistii vor incheierea contractului pentru o perioada de doar un an.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-01-22

TAGURI: muncitori, arcelormittal, greva, solicitari
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...