2017-01-18 11:58

SOCIAL


CE dă 6 milioane de euro pentru combaterea bolilor transmisibile

 |  14:05
CE dă 6 milioane de euro pentru combaterea bolilor transmisibile

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a primit aprobare pentru 6.380.000 de euro din partea Comisiei Europene, pentru programele cu cofinanţare.

ANSVSA a supus spre aprobare Comisiei Europene mai multe programe anuale şi multianuale pentru combaterea şi monitorizarea anumitor boli ale animalelor şi a anumitor boli transmisibile de la animale la om. Aceste programe, care sunt elaborate şi aplicate de către specialiştii ANSVSA, au rolul de a apăra teritoriul României de boli cu grave consecinţe economice şi sociale, cum sunt: rabia, boala limbii albastre, salmoneloze zoonotice, pesta porcină clasică, encefalopatii spongiforme transmisibile, gripa aviară, boli cu care se confruntă şi alte State Membre.

Implementarea acestor programe cu cofinanţare de către medicii veterinari din cadrul ANSVSA contribuie, în mod efectiv, la crearea unor noi oportunităţi pentru România atât în comerţul cu Statele Membre cât şi în cel cu ţările terţe. Totodată reprezintă şi un sprijin important pentru crescătorii de animale şi pentru operatorii economici din industria alimentară din ţara noastră.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-01

TAGURI: Comisia-Europeana, ANSVSA, RomaniaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image