2018-12-12 15:03


CEDO: România trebuie să despăgubească un cetăţean argentinian cu 7.500 euro

 |  11:33
CEDO: România trebuie să despăgubească un cetăţean argentinian cu 7.500 euro

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că un cetăţean argentinian trebuie despăgubit de statul român cu 7.500 de euro, pentru durata procedurilor în atribuirea custodiei copilui său la instanţele din România.

Reclamantul, Adrian Rodolfo Ferrari, este cetăţean argentinian care trăieşte la Buenos Aires.

Copilul său, cu o mamă cu dublă cetăţenie argentiniană şi română, s-a născut în august 2005. Rezidenţa permanentă a familiei era în Argentina, dar membrii săi călătoreau des din cauză că Rodolfo Ferrari era pilot militar.

După ce au locuit în Cipru câteva luni în 2006, cei doi soţi au decis ca ea să meargă cu copilul în România pentru alte câteva luni şi să revină la Buenos Aires când expira contractul lui în Cipru, în octombrie 2007.

În noiembrie 2007, însă, soţia l-a informat că nu se mai întoarce cu copilul în Argentina, iar apoi a introdus acţiune în instanţă, în România, pentru divorţ şi custodia copilului.

Ferrari s-a plâns la CEDO de durata procedurilor, care ar fi dus la ruperea legăturilor dintre el şi copil, invocând articolul 8 - dreptul la viaţă particulară şi de familie - din Convenţia europeană a drepturilor omului.

CEDO i-a dat câştig de cauză şi a decis ca statul român să îl despăgubească pe cetăţeanul argentinian cu suma de 7.500 de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-02

TAGURI: cedo, romania, trebuie, despagubeste, cetatean, argentinian, 7500, eurp, custodie, copil
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...